Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

31-10-2011

Konference izglīto un iedvesmo


25.oktobrī Daugavpils Valsts ģimnāzijā notika 11. ikgadējā Latgales angļu valodas skolotāju metodiskā konference "Enthusiastic, Networking, Generous, Life long learning, Incredible, Sagacious, Happy Language Teacher”. To organizēja Izglītības pārvaldes Metodiskais centrs, Latvijas angļu valodas skolotāju asociācija un Britu padome.

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Olga Dukšinska, uzrunājot klātesošos, pauda savu atzinību angļu valodas skolotājiem par viņu ikdienas darbu, par skolēnu labo sagatavotību eksāmeniem un panākumiem olimpiādēs un konkursos, par skolēnu oratora mākslu debašu turnīros. O.Dukšinska skolotājiem novēlēja saglabāt un attīstīt radošumu, atklāt sevī un skolēnos arvien jaunus talantus.

Plenārsēdē Sandra Prince pastāstīja par Britu padomes jaunumiem, Silvija Andernovics informēja par aktualitātēm Latvijas angļu valodas skolotāju asociācijas darbā, bet ASV Informatīvā centra Daugavpilī koordinatore Tatjana Kolota aicināja uz ciešāku sadarbību.

Ar izdevniecību jaunumiem iepazīstināja Tatjana Ginzburga (Express Publishing), Iveta Vītola (Longman), Dace Miška (Oxford University Press). Mācību centru „FunSongs Education” prezentēja Čārlzs Gudžers (Charles Goodger).

            Pēc plenārsēdes darbs turpinājās darbnīcās un katram skolotājam bija iespēja izvēlēties no 19 daudzveidīgiem piedāvājumiem sev interesantākās un noderīgākās tēmas, apmeklējot trīs nodarbības. Pedagogi iepazinās ar jaunāko pieredzi visu valodas prasmju attīstīšanā, izmantojot diktātus, dziesmas, dzejoļus, audiomateriālus, IT, komunikatīvo pieeju, drāmas metodi un CLIL.

            Savu pieredzi kolēģiem popularizēja arī Daugavpils skolotājas: Jevģenija Sedača un Olga Vasiļjeva (3.vidusskola), Nadežda Vasiļjeva (Krievu vidusskola – licejs), Tatjana Revina un Natālija Karpenko (Saskaņas pamatskola).

Konferences laika skolotājiem bija iespēja iegādāties izdevniecību jaunākos mācību līdzekļus un citus izdevumus. Par pārsteiguma dāvanām bija parūpējusies Britu padome un izdevniecības.

Konferencē piedalījās 174 Latgales reģiona skolotāji un lektori, gūstot jaunas idejas darbam, iepazīstot vērtīgu pieredzi un iedvesmojoties jauniem sasniegumiem. Visīsākais un visprecīzākais konferences vērtējums, kas ierakstīts kādā izvērtējuma anketā: „Lieliska, aizraujoša, iesaistoša, apbrīnojama un izglītojoša!”

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

Izglītības pārvaldes

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Anita Pleša

t.65407434




Atpakaļ