Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

06-10-2016

Rudens aktivitātes Daugavpils pilsētas 15.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē


Jaunais mācību gads mūsu iestādē ir sācies darbīgi un raženi, ar daudzām interesantām aktivitātēm un pasākumiem, pedagogu sumināšanu un interaktīvu sadarbību ar vecākiem.

Jau otro gadu pēc kārtas mūsu pirmsskolas izglītības iestāde piedalās Eiropas Sporta nedēļā (ESN), kura šogad noritēja no 17.septembra līdz 23.septembrim. Tā ir Eiropas Komisijas ierosināta iniciatīva ar mērķi motivēt cilvēkus vairāk un biežāk būt kustīgiem, veicināt sportošanu un fizisko aktivitāti, kā arī – vairot izpratni par kustīguma ieguvumiem veselībai, darba spējām, vispārējai dzīves kvalitātei. Mūsu iestāde ir aktīva šīs iniciatīvas atbalstītāja un realizētāja. Iestādē šī nedēļa sākās 19.septembrī ar jautru rīta vingrošanu. ESN piedalījās gan bērni vecumā no 3 līdz 6 gadiem, gan darbinieki. Pirmās dienas mērķis bija rīta vingrošanas laikā, izmantojot vingrojumu kompleksu, aktivizēt visas muskuļu grupas, attīstīt vispārējo un sīko motoriku, līdzsvaru un spēku. Netika aizmirsta arī motivācija turpmākai aktīvai un sportiskai nedēļai. Otrdien pasākuma dalībnieki tika aicināti lēkt tālumā, augstumā, “klasītes” un pāri kustīgam objektam, bet trešdien notika stafetes un veiklības uzdevumi, izmantojot bumbu: mešana, ķeršana, nodošana, ripināšana, trāpīšana mērķī. Ceturtdien atveseļojošā vingrošanā piedalījās visi pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņi un pedagogi; viņus gaidīja elpošanas vingrojumi un bērnu joga. Piektdien visi iesaistījās orientēšanās spēlē "Apslēptie dārgumi", kuras laikā bērni attīstīja veiklību, izturību, prasmi orientēties apkārtnē un sadarbības prasmes.

Lai mācību gada sākumā aktualizētu zināšanas par to, kā pareizi kopt zobus, 21.septembrī pirmsskolēniem bija iespēja iepazīties ar Zobiņu un Zobgrauzi. Visi kopīgi skatījās multfilmas, pareizi tīrīja zobus un iesaistījās citās aktivitātēs par šo tēmu. Katrs dalībnieks saņēma piemiņas balvu no Zobiņa un informatīvu materiālu. Kampaņu par bērnu mutes dobuma un zobu veselību „Man ir tīri zobi” organizē Slimību profilakses un kontroles centrs un Veselības ministrija, kuriem esam pateicīgi par šo izglītojošo un audzinošo pasākumu.

Tāpat kā katru gadu, arī šogad par godu Skolotāju dienai un lai izceltu skolotāju nozīmīgo devumu un lomu kvalitatīvas izglītības nodrošināšanā, tika sumināti “Pedagoģiskās meistarības balvas 2016” laureāti, tostarp arī mūsu iestādes skolotāja logopēde Irina Kondrašova, kuras profesionālitāte  un meistarība  tika vērtēta nominācijā  “Ģimeņu kompetenču pilnveide bērnu audzināšanā”. No mūsu iestādes “Pedagoģiskās meistarības balvai 2016”  tika izvirzīti trīs pretendenti: skolotāja logopēde Irina Kondrašova (nominācija “Ģimeņu kompetenču pilnveide bērnu audzināšanā“), skolotāja logopēde Svetlana Lazovika (nominācija “Izglītojamo emocionālā audzināšana un vērtībizglītība”) un  skolotāja logopēde Žanna Pilenoka nominācija (“Globālās izglītības veicināšana”). Skolotāju dienas ietvaros pārējie pretendenti tika sumināti iestādē un saņēma Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes sagādātās balvas un Pateicības rakstus.

Lai jaunais 2016./2017.mācību gads noritētu raiti un produktīvi, septembra noslēgums ir bagāts ar vecāku un skolotāju kopīgiem pasākumiem, kuru laikā nepiespiestā gaisotnē tiek apspriesti un aktualizēti kopīgās darbības un sadarbības virzieni turpmākajam mācību gadam, lai tā noslēgumā sasniegtais rezultāts priecētu visus – gan lielus, gan mazus.

21.septembris kopš 2001.gada pēc Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) iniciatīvas tiek atzīmēta kā Starptautiskā miera diena, tāpēc mūsu iestādes pirmsskolēni piedalījās JCI Latgale projektā "Dūju aleja" un izgatavoja dūjas, kuras veidoja brīnumainu dūju aleju Daugavpils Olimpiskajā centrā.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

15.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītāja vietniece

A.Kucina,

pirmsskolas izglītības skolotāja

J.Nedokosa




Atpakaļ