Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

05-10-2016

Projekta Erasmus+ “Flip & Movie” koordinatoru viesošanās Daugavpils 3.vidusskolā


No š.g. 26.septembra līdz 30.septembrim Erasmus+ projekta ietvaros Daugavpils 3.vidusskolā viesojās projekta “Lai top stāsts” koordinatori. Tikšanās mērķis bija novērtēt projekta progresu, apspriest metodiskā krājuma izveidi, kurš tiks pabeigts maijā un tiks prezentēts Daugavpils pilsētas skolotāju konferencē. Projekta skolotāji kopā ar skolēniem izstrādā digitālo spēli “Veido savu stāstu!”, kas veicinās skolēnu radošumu un rakstīšanas prasmes.

            27.septembrī delegāciju uzņēma pilsētas domē. Ar pedagogiem tikās Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Jānis Dukšinskis. Viesiem bija sagatavota prezentācija par Daugavpili, akcentējot izglītības tematiku. J.Dukšinskis atzinīgi vērtē Daugavpils skolu aktivitāti un mūsu skolas iesaistīšanos Erasmus+ projektā.

            Līdzās projekta darbam viesi aktīvi piedalījās ekskursijās, iepazīstot Latgales dabas rudens krāšņumu un kultūras īpatnības. Viesiem bija iespēja apmeklēt Naujenes Novadpētniecības muzeju, Dinaburgas pilsdrupas, Slutišķu vecticībnieku etnogrāfisko sādžu. Īpašu gandarījumu sagādāja Preiļu Leļļu muzejs, kā arī iespaidoja Aglonas Maizes muzejs ar tradicionālo mielastu.  Pilsētā delegācija viesojās Krievu namā, kur iepazinās ar Daugavpils krievu kultūras vēsturi un folkloras motīviem. Noslēguma pasākums notika Daugavpils cietoksnī, Marka Rotko mākslas centrā.

Darba gaitā guvām jaunu pieredzi un iedvesmojāmies turpmākajam radošajam darbam. Esam pateicīgi skolas direktoram V.Azarevičam, administrācijai un skolotājiem par atbalstu un viesmīlību delegācijas uzņemšanā.

Nākamais projekta posms norisināsies no 24.oktobra līdz 28.oktobrim Itālijā, kurp dosies arī skolēni.

 

Daugavpils 3.vidusskolas Erasmus+ programmas projektu „Lai top stāsts” līdzfinansē Eiropas Savienība. Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapā  www.viaa.gov.lv  sadaļā Erasmus+.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 3.vidusskolas

skolotājas

M.Fekļistova un

J.Kasecka




Atpakaļ