Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

03-10-2016

Ražas laiks “Rūķītī”


“Rudentiņš bagāts vīrs” – tieši šī dainas rindiņa raksturo mācību gada iesākumu Daugavpils pilsētas 24.pirmsskolas izglītības iestādē “Rūķītis”. Pirmā raža tika ievākta 8.septembrī, kad sešgadniece Arta Novicka saņēma biedrības “Ascendum” un Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomes diplomu “Atzinības pupa” par veiksmīgu dalību dzejoļu konkursā “Garā pupa”. Artas dzejolis “Jautrā dziesma” publicēts dzejoļu krājumā “Garā pupa 2016”. Dzejas dienu ietvaros 6 – 7 gadus vecie bērni devās ekskursijā pie Raiņa pieminekļa, lai godinātu dzejnieku, skandējot Raiņa dzeju un noliekot ziedus pie pieminekļa, bet iepazīt pasaku pasauli varēja 4 – 7 gadus vecie bērni, kuri 14.septembrī devās uz Daugavpils teātri, lai tiktos ar Sarkangalvīti pasaku mežā.

           20.septembrī ar devīzi “Esi kustīgs! Esi vesels!” Eiropas sporta nedēļas ietvaros “Rūķītī” notika sporta diena. Rīta cēlienā Rūķu sētā gan lieli, gan mazi “rūķīši” pulcējās uz rīta rosmi, lai iesildītos turpmākajām aktivitātēm. 3 – 5 gadus vecie bērni kopā ar savām skolotājām sportoja iestādes teritorijā, pārvarot šķēršļu joslu, mērojoties spēkiem svara stieņu celšanā un virves vilkšanā, izjūtot komandas garu jautrajās stafetēs, kā arī ievingrinot roku mešanā, ripināšanā un bumbas vadīšanā ar nūju. Savukārt 5 – 7 gadus vecie bērni devās pārgājienā ar orientēšanās elementiem uz jaunatvērto Esplanādes parku. Kustību prieku šajā dienā guva ikviens.

            Ražīga bija arī 28.septembra diena, kad rīta cēlienā 6 – 7 gadus vecie bērni kopā ar vācu valodas skolotāju V.Baļevu un Reģionālā vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centra vadītāju L.Lipsku atzīmēja Eiropas valodu dienu, bet pēcpusdienā Daugavpils skolotāju kuplajā saimē tika uzņemtas trīs “Rūķīša” jaunās skolotājas. Arī šajā gadā priecājamies, ka tika novērtēts mūsu iestādes pedagogu profesionālisms un ar lepnumu uzgavilējām skolotājai Guntai Koļesņikovai, kura ieguva “Pedagoģiskās meistarības balvu 2016” nominācijā “Produktīvas un radošas mācīšanās veicināšana”.

         Ievērojot senlatviešu tradīcijas, ka Miķeļdienā visai ražai jābūt zem jumta, “Rūķīša” saime 29.septembra rītā – Miķeļos, steidza piepildīt “Rūķīša” apcirkņus ar latviskās dzīvesziņas gudrībām, radošuma dzirksti pedagogu izliktajās ziedu spēka zīmēs un vecāku veidotajos rudens dārzeņu brīnumos un, protams, bērnu gūto pieredzi tautas tradīciju kopšanā.

         Tautas ticējums vēsta “Vēl ap Miķeļiem un rudenī vispār, izdarot kādu darbiņu, jāatsēstas, tad darbs vairs nekarāsies kā akmens kaklā”, tādēļ mēs “ievelkam elpu” pirms nākamā darba cēliena un turpinām savu darāmo darīt ar prieku un aizrautību.

 

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas

24.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītāja vietniece

Inese Kapteine
65428823




Atpakaļ