Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

26-09-2016

Daugavpils 12.vidusskolai piešķirta Zaļā Karoga balva


Mēs dzīvojam skaistā vietā zem šīs saules – varam izbaudīt četru gadalaiku maiņu un jūsmot par dabas skaistumu. Tuvojoties Latvijas simtgadei, arvien biežāk dzirdam aicinājumu – padarīt Latviju par sakoptāko un zaļāko valsti Eiropā.

12.vidusskolas skolēni un skolotāji seko šim aicinājumam, piedaloties katru gadu Lielajā talkā, uzturot tīru vidi sev apkārt skolā un skolas teritorijā, šķirojot atkritumus un piedaloties dažādās ar vides izglītību saistītās aktivitātēs.

Kopš 2012.gada rudens skola ir iesaistījusies Ekoskolu kustībā. Pašlaik Ekoskolu programmā ir iesaistītas aptuveni 40 000 skolas 60 pasaules valstīs, iesaistot 6 miljonus skolēnu. Šinī mācību gadā 12.vidusskola saņēma Zaļā Karoga balvu.

             23.septembrī 12.vidusskolas pagalmā Zaļais Karogs svinīgi tika pacelts karoga mastā. Pasākumā skolēnus, skolotājus un viesus uzrunāja 12.vidusskolas direktore E.Boliņa, kura pateicās skolotājām Ivetai Leiskinai un Dacei Verebai, kuras sāka Ekoskolas projekta īstenošanu, kā arī Ekoskolas koordinatorei skolotājai Inesei Somai un skolotājai Vitai Vizulei, kas iedzīvina Ekoskolas idejas skolā. Daugavpils pilsētas izglītības pārvaldes Izglītības atbalsta nodaļas vadītāja Lidija Plavinska novēlēja turpināt iesākto darbu un saņemt Zaļā Karoga balvu arī turpmāk. Pasākumā piedalījās arī Daugavpils 30.pirmsskolas izglītības iestādes “Sprīdītis” vadītājas vietniece Anita Regža, Dabas aizsardzības pārvaldes vecākā eksperte Inita Bružika un Daugavpils Universitātes Dabaszinātņu un matemātikas fakultātes prodekāns, 12.vidusskolas padomes priekšsēdētājs Juris Soms.

12.vidusskolas saime turpinās domāt, strādāt un dzīvot zaļi!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 12.vidusskolas

direktores vietniece

Signe Kotova




Atpakaļ