Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

26-09-2016

Daugavpils Vienības pamatskola svin A.Pumpura jubileju


“Tad zels tautai jauni laiki,

Tad būs viņa svabada!”

                   (A.Pumpurs)

 

Septembris. Dzejas mēnesis. Šajā krāsainajā laikā savu 175.dzimšanas dienu svin latviešu literatūras dižgars – Andrejs Pumpurs – viens no ievērojamākajiem latviešu dzejniekiem un spilgtākajiem tautiskā romantisma pārstāvjiem. Jubilejas nedēļā Daugavpils Vienības pamatskolā notika rakstniekam veltītas literatūras stundas, skolas gaitenī varēja aplūkot prezentāciju par ievērojamo rakstnieku, par viņa saikni ar Daugavpili.

Mēs, Daugavpils Vienības pamatskolas kolektīvs, varam lepoties ar to, ka mūsu skola ir saistīta ar šī diženā cilvēka vārdu: skolas pagalmā atrodas latviešu tautas varonim Lāčplēsim veltītais piemiņas akmens, pie kura 23.septembrī notika A.Pumpura jubilejas atceres pasākums. Tajā skanēja A.Pumpura dzeja, dziesmas, fragmenti no eposa “Lāčplēsis” gan skolotāju, gan 9.klases skolēnu, gan aktieru izpildījumā. Tika uzsvērts A.Pumpura mūža darba – eposa “Lāčplēsis” – nozīmīgums jauniešu patriotisko jūtu audzināšanā, kas ir aktuālas arī mūsdienās. Eposs aicina līdzināties Lāčplēsim un atcerēties, ka mēs ar lepnumu varam teikt: “Esam no Lāčplēša cilts!” Un mēs tādi esam!

Krāsainā rudens diena un patriotiskā noskaņa visiem pasākuma dalībniekiem raisīja pozitīvas izjūtas, vēlmi līdzināties Lāčplēsim.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils Vienības pamatskolas

latviešu valodas un literatūras skolotājas,

MK vadītāja

I.Geiba




Atpakaļ