Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

26-09-2016

Zobu feja ciemojās pie “Ābelītes” audzēkņiem


Lai veidotu un nostiprinātu bērnu mutes dobuma un zobu kopšanas paradumus, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) jau trešo gadu pēc kārtas īstenoja izglītojošas nodarbības “Man ir tīri zobi!” sākumskolas un pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem visā Latvijā.

Š.g. 22.septembrī Daugavpils pilsētas 11.pirmsskolas izglītības iestādē ”Ābelīte” arī ciemojās Zobu feja (zobu veselības eksperts). Kopumā tika novadītas trīs nodarbības, kurās piedalījās 67 iestādes audzēkņi. Nodarbību laikā bērniem bija iespēja iepazīties ar zobiņu Baltiņu, zobu grauzi Urķi un zobu suku Čaklīti, kā arī mutes veselības speciālistu, kurš bērniem interesantā un uzrunājošā veidā stāstīja par regulāru zobu kopšanas nepieciešamību, izmantojot krāsojamo bilžu stāstu „Man ir tīri zobi!” un iepazīstinot ar pareizu zobu kopšanas algoritmu un zobu tīrīšanas kalendāru.

Nodarbībās bērni noskatījās izglītojošo animācijas filmu „Man ir tīri zobi!” un pārrunāja jautājumus par veselīga uztura nozīmi un ietekmi uz zobu veselību, vecumam atbilstošu zobu kopšanas līdzekļu izvēli, kā arī zobu tīrīšanas tehniku.

Pēc nodarbībām katrs dalībnieks saņēma dažādus izdales materiālus, kas arī turpmāk palīdz atcerēties nodarbībā dzirdēto informāciju. Savukārt pedagogiem tika izsniegts metodiskais materiāls par mutes dobuma un zobu veselību, kas palīdzēs turpmāk aktualizēt mutes veselības jautājumus mācību stundās un nodarbībās.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

11.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Nataļja Kozireva

t.65474792




Atpakaļ