Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

22-09-2016

Dzejas dienā skolā – laba tradīcija


„Cilvēku domas kā vindas smeļ dzejas akā…”

                                                       O.Vācietis

 

Reizē ar septembra zeltītajiem saules stariem un bagāto ābolu ražu katru gadu mūsu skolā ienāk Dzejas dienas. Kas interesants bija šajā gadā? Mūsu skolā pie jaunākajiem lasītājiem ciemojās bērnu dzejniece Tamāra Trutjko, krāsojamās grāmatas “Zooloģiskais dārzs ” un enciklopēdijas bērniem “Lauku saimniecība” autore.

Dzejniece ne tikai lasīja bērniem savu dzeju un piedāvāja minēšanai mīklas, bet arī organizēja konkursu "Uzmini!" Sākumskolas un pamatskolas skolēni deklamēja savus dzejoļus. Mūsu jaunie dzejnieki ir Valērija Jušina (3.a klase), Jūlija Kulturoviča (3.b klase), Jekaterina Sļadze, Diāna Nikolenko, Polina Sviderska, Artjoms Visockis, Maksims Ivanovs (4.b klase), Marija Trofimoviča, Grigorijs Poltarjonoks, Kristīna Pirogova, Krsitina Kostigova (4.a klase), Viktorija Markoviča (4.c klase), Diāna Kostigova (8.a klase), Anastasija Kapustina (9.b klase). Ļoti izteiksmīgi skanēja mūsu skolas absolventes Svetlanas Kurošas dzejoļi 9.a klases skolnieces Valērijas Fomincevas izpildījumā.

Par Dzejas dienu īpašo nozīmi mūsu skolā liecināja skaitliski lielais dzejas cienītāju pulks – vairāk nekā 300 dalībnieku, tai skaitā arī skolotāji (A.Habadajeva, A.Kokina, S.Narisa), iesaistījās kādā no aktivitātēm, apliecinot dzejas pieejamību ikvienam, kas dzejā rod iedvesmu, jaunus atklājumus, izpausmes veidus un satikšanās iespēju. Saulainā rudens diena un dzejiskā noskaņa dalībniekos raisīja pozitīvas izjūtas un solīja atkalsatikšanos nākamā gada Dzejas dienās.

Paldies 4.a, 4.b, 5.a klases audzinātājiem par sadarbību, rosinot skolēnus iesaistīties Dzejas dienu pasākumā!

Paldies ikvienam, kas ar savu līdzdalību iekrāsoja Dzejas dienu 13.vidusskolā!

 

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 13.vidusskolas

izglītības metodiķe

Valentīna Titoka




Atpakaļ