Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

16-09-2016

Daugavpilieši piedalīsies projektā „Migrācija&Māksla”


Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes delegācija š.g. septembra beigās pārstāvēs Daugavpils pilsētu projektā „Migrācija&Māksla” („MigrArt”) Itālijā, Skandiano pilsētā. Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde kā pašvaldības iestāde ir projekta partneris „Eiropa pilsoņiem” („Europe for Citizens”) programmā, kur koordinējošās valsts – Itālijas – pašvaldība organizē mūsdienu Eiropas aktuālajai migrācijas tēmai veltītu starptautisku pasākumu. Ja ielūkojamies pagātnē, migrācija nav nekas jauns, un tādēļ Itālijas pilsētas Skandiano piemin līgumu starp Beļģijas pilsētu Tubizi par itāļu darbaspēka migrāciju. 1975.gadā, kad tika parakstīts šis līgums, tika uzsvērts, ka itāļu imigrantiem Beļģijā būs iespēja turpināt uzturēt savas saknes un kultūru, lai gan vilinošais darbs raktuvēs un smagajā rūpniecībā lika pārcelties uz citu valsti. Projekta aktivitātēs, darbojoties radoši dažādās mākslas darbnīcās, tiks meklēti risinājumi. kā pārvarēt stereotipus, valodas barjeras. Daugavpils delegācijas sastāvā būs mūziķe, māksliniece, izglītības speciālisti, kas ikdienā strādā ar globālās izglītības jautājumiem. Projekta dalībnieki dzīvos ģimenēs, kas būs lieliska starpkultūru saskarsmes pieredze. Projekta dalībnieki komunicēs ar kolēģiem, tiksies ar pārējo valstu (Grieķijas, Čehijas, Beļģijas, Portugāles, Spānijas, Vācijas, Polijas) delegācijām, lai diskutētu par aktuāliem ES jautājumiem un plānotu turpmāko sadarbību. Kā paliekoša vērtība Skandiano būs soliņš, kura krāsojuma risinājumu piedāvāja Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” skolotājas un māksliniece N.Artjušina.

Skandiano pašvaldība rīkos plaša mēroga pasākumus projekta dalībnieku tikšanās dienās: debates, izstādes, pilsētas svētkus ar tirdziņiem un performancēm, mākslinieku darbnīcām, koncertiem, viduslaiku festivālu.

Pašvaldību darbiniekiem partnerības un tikšanās ar kolēģiem citās valstīs veicina izpratni par ES politikas veidošanas procesiem. Pašvaldību pieredzes apmaiņa un sastaptie cilvēki veicina pilsētu sadarbības attīstību dažādās jomās, labās prakses pārņemšanu.

Uzziņai: ES programmas „Eiropa pilsoņiem” (2014-2020) mērķis ir tuvināt Eiropu tās iedzīvotājiem, stiprināt piemiņu un palielināt sabiedriskās līdzdalības iespējas ES, nodrošinot vietējā, reģionālā un dalībvalstu līmenī atklātākas debates par ES jautājumiem. Programma veicinās pilsoniskās sabiedrības organizāciju iespēju palielināšanos, lai to biedrus un plašāku sabiedrību iesaistītu ES demokrātiskajā dzīvē. Latvijā to pārrauga Kultūras ministrija.

Vairāk: http://www.km.gov.lv/lv/eiropapilsoniem/par-programmu/

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
eksperte projektu jautājumos
Evelīna Balode
t.65425102
evelina.balode@ip.daugavpils.lv




Atpakaļ