Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

24-08-2016

Jānis Lāčplēsis augstu novērtēja Daugavpils skolu gatavību jaunajam mācību gadam (VIDEO)


Pirmdien, 22. augustā, komisija, kuras sastāvā ir Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes, Darba inspekcijas, Veselības inspekcijas un ugunsdzēsības un glābšanas dienesta speciālisti, uzsāka skolu tehniskās gatavības jaunajam mācību gadam pārbaudi. Pieņemšanas komisijas darbā piedalījās arī pilsētas Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

Skolu gatavība tiek vērtēta pēc vairākiem kritērijiem: veikto celtniecības darbu kvalitāte, skolēnu drošības un veselības nodrošināšana, darba aizsardzības un sanitāri higiēnisko normu ievērošana.

J. Raiņa Daugavpils 6. vidusskolā īpaša uzmanība tika pievērsta telpu stāvoklim, uz kurām tika pārcelts Grīvas mikrorajonā esošais 6. bērnudārzs. Celtniecības darbi izmaksāja 254 000 eiro.

Jaunajās telpās tiks izvietotas trīs bērnudārza grupiņas, katrā no tām ir 20 bērni. Viņiem būs atsevišķas guļamistabas un rotaļu istabas, medicīnas kabinets un izolators bērnu slimības gadījumā. Puspagrabstāvā ir izbūvēti logi un ierīkota sporta zāle. Uzstādīts pacēlājs bērniem ar speciālām vajadzībām. Paredzētas atsevišķas telpas arī audzinātājām un auklītēm. Pirmsskolas izglītības iestādei ierīkota atsevišķa ieeja un speciāla evakuācijas izeja. Durvju slēdzenes ir ierīkotas tā, lai no bērnudārza varētu iziet, taču no ielas iekļūt tajā ikkatrs nevarētu. Jau ir sācies bērnudārza pārvākšanās process no vecās ēkas uz jaunajām skolas telpām.

No šī gada 1. janvāra pilsētas izglītības iestādēs ir veikts kapitālais remonts par 120 278 eiro un tekošie remontdarbi – kopsummā par 73 192 eiro.

Kopš šī gada darbojas jauna sistēma, sastādot veicamo darbu plānu. Pārbaužu laikā izglītības iestāžu vadītāji izsaka savus priekšlikumus un informē par aktuālajām problēmām.

Piemēram, 6. vidusskolā ir nepieciešams kāpņu remonts un elektroinstalāciju nomaiņa, bet Centra vidusskolā ir nepieciešams izremontēt kāpņu posmus, nomainīt elektriskos sadales skapjus, atrisināt problēmu ar ūdens notekām sporta zālē, jo pašreizējā situācijā tiek bojāts piebūves jumta segums. Uztraukumu rada arī plaisas skolas ēkas griestos.

Pieņemšanas laikā iegūtā informācija tiks izmantota, lai savlaicīgi paredzētu nepieciešamos līdzekļus nākamā gada budžetā.

Gatavojoties šī gada 1. septembrim, Centra vidusskolā liels darbu apjoms ir paveikts saviem spēkiem.

Gaitenī ir ieklātas flīzes, ir nokrāsotas grīdas, nomainīts otrā stāva apgaismojums, sanitārajos mezglos ir nostiprinātas starpsienas. Jānis Lāčplēsis norādīja, ka daudzas pilsētas mācību iestādes, ekonomējot naudu un laiku, daļu no darbiem, gatavojoties jaunajam mācību gadam, veic pašu spēkiem.

Vispārizglītojošo skolu, centra „Jaunība” un bērnu klubu pieņemšana turpināsies līdz 26. augustam, bet no 5. līdz 9. septembrim speciālisti pārbaudīs pirmsskolas izglītības iestāžu gatavību jaunajam mācību gadam.




Atpakaļ