Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

17-08-2016

Izglītības iestādes gatavojas jaunajam mācību gadam


Jau pēc mācību gada noslēguma Daugavpils mācību iestādēs sākās remontdarbi, lai 1.septembrī skolēni mācības varētu sākt tīrās, drošās un labiekārtotās telpās. Lai gan Eiropas Savienības fondu līdzfinansētie projekti ir noslēgušies un jaunā plānošanas perioda finansējums vēl nav pieejams, pašvaldības budžetā arī šogad ir paredzēti līdzekļi remontdarbu veikšanai izglītības iestādēs. Laika posmā no š.g. 1.janvāra līdz 31.jūlijam ir veikti kapitālie ieguldījumi izglītības iestāžu ēkās par kopējo summu 120278 eiro apmērā, t.sk. PVN un veikti tekošie remonti 73192,82 eiro apmērā, t.sk. PVN.

Jau ir izremontētas un pilnīgi aprīkotas divas telpas jaunās grupas atvēršanai Ruģeļu pirmskolas izglītības iestādē. 9.vidusskolā ir veikti automātiskās balss ugunsdrošības izziņošanas sistēmas uzstādīšanas darbi un izremontēts fizikas kabinets. Notiek J.Pilsudska valsts ģimnāzijas ēkas pieslēgšana maģistrālajam ūdensvadam (līdz šim saņēmām ūdeni no DLRR).Tuvojas nobeigumam būvdarbi projektā “Telpu plānojuma un inženiertīklu izvietojuma izmaiņu veikšana Daugavpils 6.vidusskolas ēkā, nodrošinot pirmsskolas izglītības programmu īstenošanu”. Noslēguma stadijā ir būvprojekta «Daugavpils pilsētas vispārējās izglītības iestādes ēkas Parādes ielā 7, Daugavpilī pārbūve mācību vides uzlabošanai» izstrāde.

Īpaša vērība tiek pievērsta izglītības iestāžu būvkonstrukciju drošībai. Centra vidusskolas un 14.pirmsskolas izglītības iestādes ēkās notiek nesošo būvkonstrukciju plaisu dinamikas regulāra mērīšana ar augstas precizitātes mērinstrumentiem. Līdz gada beigām tiks veikta piecu skolu ēku un astoņu pirmsskolas izglītības iestāžu ēku būvkonstrukciju, pamatņu tehniskā apsekošana saskaņā ar MK noteikumu Nr.529 “Ēku būvnoteikumi” 191.p prasībām un Būvniecības valsts kontroles biroja norādījumiem.

Izglītības iestāžu tehniskie darbinieki veic telpu kosmētiskos remontus un atjauno mēbeles.

Ņemot vērā to, ka izglītības iestāžu ēkas lielākoties nav jaunas, tās prasa pastāvīgu uzmanību, līdz ar ko arī mācību gada laikā notiks ēku remontu un uzlabošanas darbi.

 

 

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde

Daugavpils pilsētas Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ