Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

04-07-2016

Daugavpilī notika Baltijas valstu olimpiāde ģeogrāfijā


No š.g. 28.jūnija līdz 1.jūlijam Daugavpilī notika III Baltijas valstu olimpiāde ģeogrāfijā, kuru rīkoja Latvijas Universitātes E.Birznieka Jauno ģeogrāfu skola sadarbībā ar Daugavpils Universitāti (DU) un Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldi (DPIP). Uz olimpiādi ieradās 35 jaunieši no Krievijas, Polijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas, kā arī, pateicoties veiksmīgai dalībai Latgales jauno ģeogrāfu skolā, tajā varēja piedalīties mūsu audzēknes: Ineta Kruļeva no Daugavpils 12.vidusskolas un Diāna Jermolova no Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja. Olimpiāde notika angliski, uzdevumus gatavoja E.Birznieka Jauno ģeogrāfu skolas komanda ar Gati Kampernovu priekšgalā, bet vērtēja starptautiskā žūrija. Dalībnieki rakstīja, rēķināja, klātienē pētīja pilsētvidi, zīmēja kartes un veica lauka darbus, notika arī komandu sacensības. Pēc olimpiādes uzdevumu veikšanas jauniešiem bija iespēja pētīt un iepazīt Daugavpili un tās vēsturi, jo triju dienu laikā jaunieši izstaigāja Cietoksni, Grīvu, pilsētas centru un Baznīcu kalnu, viesojās Latgales zoodārzā un Dvietes palienē. Patīkami bija dzirdēt, ka ciemiņi novērtē pilsētas sakoptību un daudzveidību.

Uzvaru olimpiādē izcīnīja Polijas un Krievijas pārstāvji, bet sudraba un bronzas godalgas (kopumā 11) devās uz visām dalībvalstīm. Mūsu meitenes ieguva pieredzi, jaunus paziņas un varēja mēroties spēkiem ar jauniešiem, kuri pēc mēneša dosies uz pasaules olimpiādi Ķīnā. Viņas atzina, ka bija ļoti sarežģīti, taču interesanti un noderīgi.

Paldies par iniciatīvu un personīgo ieguldījumu olimpiādes organizēšanā Daugavpils 12.vidusskolas skolotājai un DU lektorei Santai Rutkovskai, Krievu vidusskolas-liceja skolotājam Viktoram Kudrjavskim un DPIP izglītības metodiķei Signitai Gabrānei!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

sabiedrisko attiecību speciāliste

Anita Pleša

t.65407434

 




Atpakaļ