Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

08-06-2016

Pilsētas svētkos Saules skola aicināja radoši darboties kartona „ZOODĀRZĀ


Daugavpils pilsētas svētkos 4. jūnijā  DDMV „Saules skola” sadarbībā ar Daugavpils  uzņēmumu  „AIMAX” , kas Latvijas tirgū pazīstams  kā viens no lielākajiem  kartona iepakojumu, stendu un  konstrukciju ražotājiem,  „Izglītības pilsētiņā”  Rīgas ielā piedāvāja akciju  ZOODĀRZS . Ŗīgas ielas un Cietokšņa ielu krustojumā  pie Baznīcas skvēra bija izvietota telpisku objektu – dzīvnieku modeļu - ekspozīcija, bet blakus darbojās radošās darbnīcas.

  Radošajā darbnīcā tika aicināti piedalīties  pilsētas iedzīvotāji, svētku  viesi un, protams, bērni. Visiem darbnīcas apmeklētājiem bija piedāvāts iemācīties no kartona konstruktora veidot stilizētus dzīvnieciņus, ko katras darbnīcas apmeklētājs saņēma kā dāvanu.  Blakus izveidotais „Zoodārzs”  ar lielizmēra  dzīvnieku modeļiem, kļuva par lielisko izklaidi un fonu fotoattēliem.  Visas Zoodārza iemītnieku konstrukcijas tika izveidotas no bieza gofrēta kartona, kuru Saules skolas akcijai piedāvāja AIMAX uzņēmums.

      Darbnīcu vadītāji – Saules skolas pedagogi – palīdzēja bērniem veidot dzīvnieku modeļus, bet mazākajiem darbnīcas apmeklētājiem  piedāvāja izveidot un izrotāt kartona brilles, kas vēlāk kļuva par šīs akcijas spilgtu akcentu.

     Saules skolas audzēkņi un uzņēmuma dizaineri rūpīgi gatavojās akcijai.  Skolas Reklāmas dizaina izglītības programmas 1. kursa audzēkņiem kā mācību uzdevums tika piedāvāts veidot telpiskus dzīvnieku modeļus, no kuriem veiksmīgākie tika realizēti, savukārt uzņēmums, izmantojot modernas tehnoloģijas, izveidoja pašus konstruktorus. 

     Akcija ieguva vissirsnīgākās pilsētas svētku dalībnieku atsauksmes.

Modeļu autori : 1. Kursa audzēkni  -  Guna Lenša, Viktorija Krjukova, Viktors-Andis Čuikins, Karīna Nikolajeva

 Darbu vadītāji – Saules skolas skolotāja: Natālija Artjušina, uzņēmuma   AIMAX konstruktore Nadežda Dundere

Saules skola pateicas  uzņēmumam AIMAX par atbalstu un  iespēju realizēt jauno dizaineru ieceres.

   www.aimax.lv 

   www.daugavpils.lv/ fotokatalogs

   www.saules.lv




Atpakaļ