Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

07-06-2016

Aktīvais pavasaris 2016


Ir pagājis bagātīgi ziedošais pavasaris, tas bija ar labiem darbiem piepildīts. Šis skaistais laika posms Daugavpils pilsētas 7.pirmsskolas izglītības iestādē tika pavadīts, realizējot divus eTwinning portāla projektus un piedaloties Latvijas Veselības nedēļā.

No februāra līdz maija beigām iestādes vadītājas vietniece īstenoja divus projektus – "Playing with recycled and reused materials" un "Happy Mother's Day!"

Projekta "Playing with recycled and reused materials" mērķis ir aizsargāt bērnu tiesības uz rotaļu un spēli. 28.maijā tiek atzīmēta Starptautiskā rotaļu un spēļu diena, kad bērni, viņu vecāki un vecvecāki tiek iesaistīti pašgatavoto rotaļlietu un spēļu veidošanā. Viens no svarīgākajiem šī projekta uzdevumiem bija pašu rokām atjaunot vecu rotaļlietu vai spēli, vai izgatavot rotaļlietu vai spēli no otrreiz pārstrādātā materiāla. Otrs projekta noteikums bija rotaļlietas vai spēles izmantošana ikdienas rotaļās un dalīties idejās ar citiem šī projekta dalībniekiem no citām valstīm – Spānijas, Turcijas, Itālijas, Portugāles, Latvijas, Horvātijas, Igaunijas Apvienotās Karalistes, Serbijas, Polijas, Maķedonijas Republikas, Rumānijas.

Projektā "Happy Mother's Day!" ietvaros katra dalībvalsts (Spānija, Rumānija, Grieķija, Portugāle, Turcija, Itālija, Latvija, Slovākija, Horvātija, Polija, Kipra) dalījās ar savām idejām, kā apsveikt māmiņas Mātes dienā. Mūsu dāvana māmiņām bija pašu rudenī stādītās tulpes puķu dobē, kā arī citu puķu stādīšana, lai māmiņu sirdis priecētu līdz vēlam rudenim.

Abos projektos aktīvu līdzdalību un atbalstu sniedza bērnu vecāki, tāpēc pateicamies Kirila Mitrofanova, Evelīnas Drabovičas, Jaromira Vjatera, Edija Koļesņikova, Valerija un Veronikas Zinovjevu un Darijusa Starkus vecākiem un pirmsskolas skolotājai Inārai Gorčikai par atsaucību, kā arī par projektu realizēšanu!

No 23.maija līdz 27.maijam iestādes bērni, bērnu vecāki un darbinieki iesaistījās  Latvijas Veselības nedēļā 2016, mūsu pirmsskolas moto bija "Kustība – veselības avots". Katru dienu dalībniekus sagaidīja daudzveidīgas sportiskas aktivitātes. 23.maijā ciemojāmies "Kustību pasaulē", kur vecāko grupu bērni demonstrēja mazāko grupu bērniem vingrinājumus un kopā tos draudzīgi izpildīja. 24.maijā "Rotaļu zemē" tika aicināti bērnu vecāki, visiem kopā ejot latviešu tautas rotaļā "Ādamam bij' septiņ' dēli", kurā grupas “Austriņa” bērni rādīja vingrinājumus, bet pārējie tos centās atkārtot. 25.maijā no malu malām salidoja kukainīši, un katra kukainīša grupa dalījās ar savām sportiskajām prasmēm. 26.maijā vecāko grupu bērni savas fiziskās spējas apliecināja stafetēs "Esam veikli", noslēdzot Latvijas Veselības nedēļu  pirmsskolā, savukārt 27.maijā visi iestādes bērni un darbinieki aktīvi iesaistījās kopīgā sportiskā aktivitātē "Mūzika un kustība". Šī nedēļa lika mums saprast, ka kopīgas sportiskās aktivitātes sniedz prieku un gandarījumu nedēļas garumā, un šo tradīciju ir jāsaglabā kā veselības un prieka eliksīru. Paldies bērniem, bērnu vecākiem un darbiniekiem par līdzdalību Latvijas Veselības nedēļā!

Videomateriālu par projektiem un Latvijas Veselības nedēļu iespējams apskatīt iestādes mājaslapas http://www.bernunamins.lv/ sadaļā “Jaunumi”.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

7.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītāja vietniece

Mudīte Ozola

t. 65448206




Atpakaļ