Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

30-05-2016

Jaunatnes dienas Strasbūrā


Š.g. 20. un 21.maijā Strasbūrā (Francijā) norisinājās Eiropas jaunatnes dienas 2016, kurās Daugavpils jauniešus kluba „Māja” delegācijas sastāvā pārstāvēja 3 dalībnieki.

Kļūstot par tradīciju, šogad jau otro reizi norisinājās lielākais Jaunatnes dienu pasākums (European Youth Event - EYE), kas pulcēja 7000 jauniešu un jaunatnes darbinieku no visas Eiropas. Pasākuma ietvaros jaunieši izzināja savas iespējas piedalīties nevalstiskajās organizācijās, politikas veidošanā, notika savstarpējās pieredzes apmaiņas un sadarbības attīstības starp jauniešu nevalstiskajām organizācijām pasākums. Festivāla noslēgumā ar krāšņu programmu tika atzīmēta Eiropas brīvprātīga darba 20 gadu jubileja.

Festivāla programma bija īpaši pārdomāta, lai veicinātu jauniešu politisko līdzdalību. Jaunatnes dienu aktivitātes bija veltītas piecām galvenajām tēmām: karš un miers (perspektīvas mieram uz zemes), apātija vai līdzdalība (pretī dinamiskai demokrātijai), izstumtība vai pieejamība (jauniešu bezdarba samazināšana), stagnācija vai inovācijas (nākotnes darbs), sabrukums vai panākumi (pasākumi ilgtspējīgai Eiropai).

Festivālā varēja diskutēt par dažādiem ar reliģiju, drošību, veselību, vidi, līdzdalību saistītiem un citiem jautājumiem, darboties daudzveidīgās radošajās darbnīcās un piedalīties viktorīnās. Daugavpils komanda triju cilvēku sastāvā pirmajā dienā paspēja piedalīties vairāk nekā 20 aktivitātēs, par to saņemot festivāla īpašo piemiņas džemperi. Mēs bijām pirmie no visiem festivāla dalībniekiem, kuri dabūja džemperus!

No savas puses gribu pateikt lielo „Paldies” festivāla organizatoriem un brīvprātīgajiem, klubam „Māja” un Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes ekspertei projektu jautājumos Evelīnai Balodei par iespēju piedalīties un apgūt jaunas iemaņas!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils Universitātes studente,

Daugavpils pilsētas brīvprātīgā

Jekaterīna Smirnova




Atpakaļ