Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

30-05-2016

„Zīļuki” droši ceļā pretī vasarai


Prieka pilnās, saulainās dienas arvien biežāk priecē bērnu sirdis. Jau pavisam drīz sāksies visu ilgi gaidītā vasara. Tas ir laiks, kad bērni dodas uz laukiem, vairāk laika pavada svaigā gaisā, uz ielas. Bērni atpūšas pie ūdenskrātuvēm, dabā.

Daugavpils pilsētas 26.pirmsskolas izglītības iestādes pedagogi un administrācija jau laikus saplānoja un organizēja tematiskos pasākumus, kas mums katram lika vēlreiz atcerēties visus drošības pasākumus. Mēs atkārtojām to, kā ir jārīkojas dažādās negaidītās situācijās, lika aizdomāties, par to, ko nedrīkst darīt. Pirmsskolā viss iepriekš minētais tiek apgūts ar dzejoļu, dziesmiņu, mīklu un problēmsituāciju palīdzību – caur rotaļu, kas ir bērnu ikdiena. Mūsu iestādē tika organizēts Ceļu drošības pasākums, kur Nezinītis, nokļuvis pilsētā, nezināja, kā jārīkojas uz ielas, transportā, ka jāievēro ceļa zīmes, pie kādas luksofora gaismas drīkst šķērsot ielu. To visu kontrolēja un pārbaudīja policisti – Runcis Rūdis un Bebrs Bruno. Par šo pasākumu mēs pateicamies Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes amatpersonām I.Snarskai un J.Zaharam, kā arī ceram uz turpmāku sadarbību.

Bet tas vēl nav viss – vasarā jābūt drošiem arī ar uguni, tāpēc mūsu iestādē tika rīkots ugunsdrošības pasākums. Tika ieslēgta trauksmes sirēna, visi izsteidzās ārā, kur sastapa Mazo Raganiņu un Mājas gariņu Kuzju, kas bija noraizējies par to, ka Raganiņas māja aizmuka no viņas. Visi kopīgiem spēkiem centās iemācīt Mazajai Raganiņai, ka ir jābūt uzmanīgiem ar uguni, elektroierīcēm, kā ir jārīkojas bīstamās situācijās, atgādināja, ka nedrīkst spēlēties ar sērkociņiem. Pasākuma gaitā viss, protams, beidzās laimīgi. Turklāt, lai visu apgūto vēl labāk nostiprinātu, iestādē ieradās glābēju brigādes. Pirmsskolas iestādes audzēkņu vārdā mēs pateicamies par atsaucību Daugavpils 4.daļas VUGD glābēju brigādei par aizraujošo un interesanto ugunsdzēsēju mašīnas, tehnikas un aprīkojuma  demonstrējumu, kā arī iespēju pielaikot ugunsdzēsēju ķiveri un pasēdēt mašīnā.

Vēl ir jāpiebilst, ka pēc tik pārsteigumu pilniem iespaidiem iestādes audzēkņi nolēma 17.maijā sveikt ugunsdzēsējus un glābējus Daugavpils pilsētas VUGD 1.daļā, kur arī bija iespēja aplūkot Latgalē vislielāko ugunsdzēsēju mašīnu.

Būsim veseli un droši!

 

Iespaidi

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

26.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītāja vietniece

Ilze Zīle




Atpakaļ