Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

26-05-2016

Daugavpils pilsētas matemātiķu panākumi 2015./2016.mācību gadā


Š.g. 28.maijā Rīgā notiks Latvijas Universitātes A.Liepas Neklātienes Matemātikas skolas Jauno matemātiķu konkursa, Profesora Cipariņa kluba un Latvijas 43.atklātās matemātikas olimpiādes laureātu (I, II, III vietu un atzinību ieguvēju) apbalvošanas ceremonija.

Kopumā Latvijas 43.atklātajā matemātikas olimpiādē Daugavpils pilsētas skolēni no 12 skolām (Daugavpils Valsts ģimnāzija, Daugavpils Krievu vidusskola-licejs, Daugavpils 3., 9.,10., 12., 15., 16. un Centra vidusskola, J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija, Daugavpils Vienības pamatskola un Saskaņas pamatskola) izcīnīja 6 pirmās vietas, 16 otrās vietas, 15 trešās vietas, kā arī 15 skolēni saņēma atzinības rakstus. Pirmās vietas ieguvēji – Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja 5.klases skolniece Sofija Verhoviča (skolotāja Irēna Okseņuka), 10.klases skolniece Darja Gridasova (skolotāji Staņislavs Didičs un Alina Magomedova) un 11.klases skolnieks Arturs Petrovs ar maksimālo iespējamo punktu skaitu (skolotāji Irina Poļakova, Iveta Zarāne un Staņislavs Didičs), J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas 5.klases skolnieks Alfrēds Saročinskis (skolotājas Dace Ozerska un Jeļena Teļpuka), Daugavpils Vienības pamatskolas 6.klases skolniece Laura Jonāne (skolotāja Lilija Bužinska) un Daugavpils 10.vidusskolas 6.klases skolniece Anna Šatreviča (skolotāja Olga Snitko).

Viens no pasākumiem, kas 2.–7.klašu skolēnus mudināja strādāt visa gada garumā, ir Jauno matemātiķu konkurss. Šajā mācību gadā konkursā piedalījās 243 dalībnieki – katrs no tiem vismaz vienā kārtā. Apbalvoti tiks 43 dalībnieki, tajā skaitā 5 skolēnu komandas no Daugavpils pilsētas. Kopvērtējuma laureāti tika noteikti, ņemot vērā visās kārtās iegūto punktu kopsummu un arī katrā kārtā iegūto vietu. Risinātāju komandu pulkā 1.vietu ieguva Daugavpils 17.vidusskolas 6.a klases matemātikas pulciņa komanda (skolotāja Lilija Puzāne) un Saskaņas pamatskolas skolēnu komanda „Matemātikas ģēniji” (skolotāja Ludmila Uļinska), 3.vietu – Daugavpils 3.vidusskolas skolēnu komanda „NANDI” (skolotāja Marija Matosova), atzinības rakstu ieguva Daugavpils Centra vidusskolas skolēnu komanda „Jauni matemātiķi” (skolotājas Elvīra Karavajeva un Svetlana Radionova) un Daugavpils 12.vidusskolas skolēnu komanda „Gudrie matemātiķi” (skolotāja Ludmila Koha).

“Profesora Cipariņa klubs” (PCK) ir senākais un tradīcijām bagātākais neklātienes matemātikas konkurss Latvijā; to organizē LU A.Liepas Neklātienes matemātikas skola (LU A.Liepas NMS). Konkursā „Profesora Cipariņa klubs” šajā mācību gadā Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja 9.klases skolnieks Iļja Repko ieguva 1.vietu, bet 9.klases skolniece Tamara Jefremova – atzinības rakstu.

Apsveicam skolēnus, viņu pedagogus un vecākus par gūtajiem panākumiem! Pateicamies skolu administrācijām par iedvesmu un atbalsta sniegšanu pedagogiem darbā ar talantīgiem skolēniem!

Lai arī nākamais mācību gads nāk ar jauniem sasniegumiem un veiksmēm! 

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

izglītības metodiķes

Jeļena Azareviča

t.65407438




Atpakaļ