Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

13-05-2016

Daugavpils skolēni iepazīst medicīnas jomu


Š.g. 11.maijā Daugavpils Reģionālā slimnīca trešo reizi vēra savas durvis vispārizglītojošo skolu skolēniem, kurus interesē medicīnas joma.

Šoreiz skolēniem bija iespēja tikties ar slimnīcas vadītāju, valdes locekli Reini Jokstu, kurš sniedza informāciju par darba ikdienu slimnīcā, nepieciešamajiem speciālistiem, rezidentūras vietām, kā arī par ārstu piesaistes programmu un pašvaldības atbalstu topošajiem ārstiem, kuri pēc studijām atgrieztos Daugavpilī strādāt medicīnas nozarē.

Kā pastāvīgi viesi šajā pasākumā ir Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) pārstāvji. Šoreiz skolēnus uzrunāja RSU Medicīnas fakultātes dekāns profesors Guntis Bahs. Vēršoties pie skolēniem, viņš rosināja ikvienu klātesošo padomāt, kas ir medicīna, akcentējot, ka tā ir dzīves koncentrēts atspoguļojums – saistīts gan ar prieku, gan sāpēm un skumjām, gan arī brīnumu, kā arī citām ikdienā sastopamām emocijām un notikumiem. G.Bahs rosināja skolēnus rūpīgi pārdomāt savu izvēli, jo mediķa darbs – nav tikai iegūta profesija, specialitāte, bet tam jābūt ir dzīves aicinājumam, kurš balstās uz 5 vaļiem: atbildību, cilvēkmīlestību, dinamisku attīstību jeb izglītošanos mūža garumā, darba spējām, gatavību apgūt un darboties ar tehnoloģijām, kas aizvien vairāk ienāk nozarē. Tālākajā prezentācijas gaitā profesors sniedza ieskatu arī RSU piedāvātajā studiju programmu klāstā medicīnas nozarē.

Savukārt Daugavpils Universitātes (DU) mārketinga direktors Jānis Kudiņš sniedza informāciju par DU apgūstamo profesionālo bakalaura programmu veselības aprūpē, uzsverot, ka studētgribētāju vidū šī programma ir pieprasīta.

Vēl par iespējām apgūt profesijas medicīnas jomā informāciju sniedza Daugavpils medicīnas koledžas direktore Līvija Jankovska.

Visu izglītības iestāžu pārstāvji uzsvēra arī labo sadarbību ar Daugavpils Reģionālo slimnīcu un tās struktūrvienībām, piedāvājot studentiem un koledžas audzēkņiem prakses un izaugsmes iespējas.

Pasākuma otrajā daļā skolēniem tika piedāvāts arī apskatīt dažādas slimnīcas nodaļas, tikties ar medicīnisko personālu – ārstiem, medicīnas māsām. Ekskursijas gaitā bija iespēja redzēt arī slimnīcā esošo medicīnisko aprīkojumu, iekārtas, kuru apkalpošana skolēniem paver vēl vienu studiju virzienu, kas pašreiz ir ļoti aktuāls un pieprasīts.

Paldies slimnīcas vadībai un medicīniskajam personālam par veltīto laiku un sniegto iespēju iepazīt mediķa profesiju!

 

Informāciju sagatavoja

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

pedagoģe karjeras konsultante

Santa Čeirāne

santa.ceirane@ip.daugavpils.lv




Atpakaļ