Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

13-05-2016

Būt gaismas sardzē


Dzīves lielie jautājumi – gara gaisma, ilgas, ticība un mīlestība ir stiprāki par ikdienas skrējiena mainīgumu. Un mirkļi, kad notiek kas skaists un brīnuma pilns, lai gan arī ir īslaicīgi, tomēr paliek... sirds atmiņā. Visa mācību gada garumā šie mirkļi ir krāti, piepildot sirdis ar siltumu, prieku un gandarījumu par to, kas izdevies.

11.maijā mēs kopīgi priecājāmies par mūsu pilsētas izcilāko skolēnu panākumiem 2015./2016.mācību gada starptautiskajās, valsts un novada olimpiādēs, konkursos, zinātniskajās konferencēs un sporta sacensībās, bet 12.maijā godinājām skolotājus, kuru gaismas un mīlestības pilnais sirds darbs ir spējis paveikt ne tikai obligāto, bet vēl ko vairāk un labāk. Daugavpils pilsētas domes zālē pulcējās skolotāji, kuru darba profesionalitāte ir bijis pamats skolēnu izcilajiem sasniegumiem un uzvarām, ļāvuši izskanēt Daugavpils pilsētas vārdam novadā, valstī un pasaulē.

Pasākumu atklāja Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes Izglītības satura nodaļas vadītāja Ināra Sprindžuka, izsakot sirsnīgu pateicību visiem skolotajiem, kuri gada laikā ir pratuši iedvesmot, iedrošināt un motivēt skolēnus, sniedzot atbalstu ceļā uz panākumiem.

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes Goda rakstus saņēma skolotāji, kuru vadībā skolēni ir ieguvuši godalgotas vietas mācību priekšmetu novada, valsts un starptautiskajās olimpiādēs un konkursos, ir veiksmīgi startējuši zinātniskajās konferencēs, debašu turnīros un publiskās runas konkursos. Skolēnu panākumi mācību priekšmetu pasākumos nav skolotāja un paša skolēna viena gada darba rezultāts, tas ceļš ir ilgs un pacietīgs, reizēm ērkšķains, tā ir nerimstoša kustība virzienā uz izvēlēto augsto mērķi. Un šo mērķi šogad ir spējuši sasniegt 93 pedagogi.

Dzīvei un katrai dienai krāsas piešķir visdažādākās radošās izpausmes – mūsu skolēni arī izcili dzied un dejo, nodarbojas ar rokdarbiem un muzicē, ar saviem priekšnesumiem un darbiem visa mācību gada garumā priecējot gan skolu un pilsētas pasākumos, gan pārsteidzot novadā un valstī. Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes Goda rakstus saņēma 26 skolotāji, kuru audzēkņi ir guvuši panākumus radošajā jomā!

2016.gads ir olimpiskais gads, bet sportistu ceļš uz dalību olimpiādē sākas ar pirmajiem soļiem, kas bieži vien tiek sperti tieši skolas stundās un nodarbībās. Šajā mācību gadā Daugavpils skolēni ir guvuši panākumus basketbolā, volejbolā, futbolā, bočes spēlē, krosā un distanču slēpošanā. Cīņas sparu un vēlmi iet līdz uzvarai mūsu skolēnos ir ieaudzinājuši un uzturējuši viņu pedagogi. Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes Goda raksti tika pasniegti 7 sporta skolotājiem – treneriem!

Ar Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes Pateicības rakstiem tika novērtēts izglītības metodiķu ieguldījums skolēnu un pedagogu ceļā uz panākumiem.

Īpašu svētku sajūtu pedagogiem radīja Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslu fakultātes Mūzikas katedras docētāji un studējošie Ilona Bagele, Gļebs Beļajevs, Vladimirs Beļskis, Sergejs Bratusevs, Andrejs Kraliks, Gints Ratnieks, Lauris Suvaizdis un Eduards Zariņš.

Lai mūsu pedagogiem izdodas atrast gaismas ceļu un tajā noturēties, nosargāt gaismu sevī un sniegt to citiem. Lai nākamais 2016./2017.mācību gads ir gaismas, mīlestības un radošuma pilns!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

sabiedrisko attiecību speciāliste

Anita Pleša

t.65407434




Atpakaļ