Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

09-05-2016

Pirmo reizi Latvijā notiks Eiropas sapņu karnevāls


Atzīmējot Eiropas dienu, pirmo reizi Latvijā notiks Eiropas sapņu karnevāls, kuru organizē Eiropas Parlamenta Informācijas birojs  Latvijā.

 Daugavpilī Eiropas sapņu karnevals notiks 16.maijā. Liepajā šis pasākums jau noticis.

Iespēju organizēt karnevālu ieguva Liepājas Aleksandra Puškina 2.vidusskola un Daugavpils 16.vidusskola, kur 16.maijā pasākums norisināsies no plkst.14 līdz 17.

Lai piedalītos karnevālā, jauniešiem jāizveido komanda, jāsagatavo ideja, tērpi parādei, kā arī video vēstījums par savu skatījumu uz Eiropu nākotnē. Karnevāla laikā bez sarunas ar EP deputātiem par Eiropas nākotni notiks Eiropas vērtību labirinta spēle, kurā jauniešiem būs iespēja pārbaudīt zināšanas, atjautību un komandas garu. Eiropas labirinta spēles vadmotīvs būs Eiropas pamatvērtības: brīvība, vienlīdzība, cieņa, solidaritāte, pilsoņu tiesības un tiesiskums.

Skolēnu komandas sacentīsies par galveno balvu - "Euroskola" ceļazīmi uz EP Strasbūrā visai komandai. Tāpat paredzētas arī veicināšanas balvas, piemēram, "Iedvesmojošākais sapnis par Eiropu", "Izcilākais Eiropas karnevāla raksturs" un citas. Visas skolu komandas saņems atzinības rakstus par dalību pirmajā Eiropas sapņu karnevālā Latvijā.




Atpakaļ