Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

09-05-2016

Skaņā balss konkursā „Pīks un Pīka”


Š.g.  28.aprīlī Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centrā (BJC) „Jaunība” notika kārtējais mazo izpildītāja konkurss „Pīks un Pīka”. Šajā vokālajā konkursā tika aicināti piedalīties bērni no Daugavpils pirmsskolas izglītības iestādēm, un tajā piedalījās arī Daugavpils pilsētas 15.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes audzēknis Antonijs Jermoļins (7 g.).  Gatavošanās konkursam noritēja pamatīgi – tajā bija iesaistīts ne tikai pats audzēknis un mūzikas skolotāja Svetlana Kļavinska, bet arī 4.grupas “Ziediņš” pirmsskolas izglītības skolotājas Žanna Borune un Svetlana Gabrāne un skolotāja logopēde Irina Kondrašova, jo kvalitatīva priekšnesuma sagatavošana prasīja ieguldījumu: darbu ar poētisko tekstu, skaidru dikciju, skaņdarba izteiksmību un emocionalitāti, tā apzinīgu uztveri, skatuves meistarību, tēla izpratni un izpildītāja radošā potenciāla attīstīšanu u.c.

Konkursa galvenais mērķis bija attīstīt bērnu vokālās izpildītājmākslas jaunradi un pilnveidot muzikāli estētisko gaumi. Lai sasniegtu konkursa izvirzītos mērķis, pirmsskolas mūzikas skolotāja S.Kļavinska piemeklēja audzēknim piemērotu repertuāru un neatlaidīgi vairāku mēnešu garumā gatavojās šim pasākumam. Pats Antonijs ļoti nopietni un atbildīgi izturējās pret sagatavošanās procesu un pašu uzstāšanos. Viņš izpildīja S.Nasaulenko dziesmu „Ah kak horošo v sadike živetsa”.

Konkursa dalībnieki tika vērtēti pēc pamatkritērijiem – repertuāra atbilstība žanram un dalībnieku vecumam, intonācija, skatuves kultūra. Mūsu audzēkņa A.Jermoļina uzstāšanās bija veiksmīga, un kompetentā žūrija to novērtēja ar 1.pakāpes apbalvojumu. Par to ir patiess prieks gan grupas skolotājiem, gan mūzikas skolotājai, gan vecākiem.

Sakām lielu paldies BJC “Jaunība” par iespēju piedalīties konkursā, veiksmīgu sadarbību un pozitīvām emocijām, un no visas sirds sveicam 70.gadadienā!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

15.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

pirmsskolas izglītības

mūzikas skolotāja

S.Kļavinska

 




Atpakaļ