Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

05-05-2016

Sveicam Latviju Brīvības svētkos!


Maijs – pavasara, ziedu, svētku, sapņu un cerību mēnesis ne tikai ikvienam no mums, bet arī mūsu valstij. Pirms 26 gadiem plauka Latvijas brīvības un cerību zieds. Lai godinātu Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienu, 3.maijā mēs, Daugavpils 10.vidusskolas skolēnu un skolotāju saime, kopā svinējām Brīvības svētkus.

Tā kā svētkos ir ierasts apskaut savus mīļos, mēs nolēmām apskaut, samīļot savu skolu, kas ir viena daļiņa no Daugavpils, no Latgales, no Latvijas… Zibakcija “Samīļo savu skolu” bija zināms izaicinājums, jo bija grūti iztēloties, kā realitātē izskatīsies šī samīļošana. Taču tajā brīdī, kad visi 730 skolēni un 50 skolotāji, sadevušies rokās, ieskāva skolas teritoriju, simtiem acu skatieni bija pievērsti mūsu DESMITAJAI, bet simtiem rokas satvērienu radīja drošības, uzticēšanās un vienotības sajūtu, sapratām – IR! Ir izdevies patiess, atklāts un tajā pašā laikā ļoti personisks apsveikums Latvijai. Vienojošais roku satvēriens, skolēnu un skolotāju improvizētais skolas apskāviens, priecīgie vecāku un garāmejošo pilsētnieku skatieni liecināja, ka apsveikums Latvijai ir izdevies! Pēc skolas samīļošanas mēs visi gavilējām Latvijai, kopā skandējot apsveikumu Brīvības svētkos.

Pēc lielās gavilēšanas skolēni devās mājup, bet skolotāji – uz skolotāju istabu, kur viņus gaidīja Baltā galdauta svētki. Šo jauniedibināto tradīciju, kas veltīta Latvijas simtgadei, kolēģi uztvēra ar patīkamām emocijām, jaukiem smaidiem. Pie galda raisījās sarunas par skolu, pilsētu, valsti. Pēc sirsnīgās skolas samīļošanas un Latvijas gavilēšanas tās bija sirsnīgas, pozitīvu emociju un gaišu domu pilnas sarunas par vietu, kur dzīvojam un strādājam.

Kopīga valsts svētku svinēšana ir jauka iespēja vairot lepnumu par savu klasi, skolu, pilsētu, valsti. Svētki – tā ir iespēja priecāties kopā, priecāties par to, ka dzīvojam brīvā valstī – savā Latvijā!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 10.vidusskolas

direktora vietniece audzināšanas darbā

Nataļja Rimoviča




Atpakaļ