Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

05-05-2016

Cūkmena izzinošā vizīte “Ābelītē”


Šī mācību gada sākumā Daugavpils pilsētas 11.pirmsskolas izglītības iestādes “Ābelīte” skolotājas Ilona Smirnija un Marina Leitāne iesaistījās AS “Latvijas Valsts meži” projektā “Cūkmena detektīvi”.

"Cūkmena detektīvi" ir ekoprogramma pirmsskolas izglītības iestādēm. Tās mērķis ir rosināt bērnos atbildību pret vidi, vairojot izpratni par vērtīgo un lieko dabā. Programma ir tapusi ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu un veidota AS „Latvijas Valsts meži” sociālās kampaņas „Nemēslo mežā!” ietvaros un ir  paredzēta 4 – 7 gadus veciem bērniem un bērnudārzu grupiņām. Bērni kopā ar pedagogu programmas ietvaros soli pa solim atklās dažādus meža noslēpumus un kļūs par īstiem Cūkmena detektīviem. Pēc Cūkmena ziņām, šogad programmu apguva 135 grupiņas visā Latvijā un par īstiem Cūkmena detektīviem kļuva 2693 bērni. Cūkmens apsolīja, ka pie 20 grupiņām, kas bijušas visaktīvākās visa gada laikā sociālajos tīklos, ciemosies pats ar Tīrā Meža mācību stundu un diplomus pasniegs klātienē.

Daugavpils pilsētas 11.pirmsskolas izglītības iestādes “Gudrīšu ” grupiņa Cūkmena slepeno maisu ar mācību materiāliem saņēma oktobrī. Visa mācību gada garumā bērni priecājās par dāvanām: spēlējās ar Cūkmenu (rotaļlietu), apskatīja Latvijas karti, aizrautīgi spēlēja galda spēli un apsprieda, ko nozīmē zīmējumi, kopā ar skolotājām lasīja izglītojošās grāmatas un pasakas. Dāvanas atrada goda vietu grupā.

Februārī bērni zīmēja zīmējumus par dabu. Zīmējumu izstāde “Palīdzēsim dabai” tika organizēta “Ābelītes” foajē, to varēja aplūkot citu bērnu vecāki, bērni no citām grupām un iestādes darbinieki.

Kopā ar mācību materiāliem bērni saņēma priežu sēklas, kuras viņi iesēja aprīļa sākumā un šobrīd “Gudrīši” rūpējas par tām, lai maijā iestādītu dēstus iestādes teritorijā.

Pateicoties par čaklo un radošo darbošanos ekoprogrammā, iestādes audzēkņi nopelnīja Cūkmena viesošanos un š.g. 3.maijā “Ābelītē” ieradās Latvijas Valsts mežu pārstāvis. Viņš stāstīja audzēkņiem par mežu, bet Cūkmens pārbaudīja audzēkņu zināšanas par mežu un dāvināja nelielas balviņas. Viesošanās laikā bērni iepazinās ar Cūkmena alfabētu, nodziedāja tīru mežu himnu “Mēs nekļūsim par cūkām”.

Tikšanās noslēgumā Cūkmens lika skolēniem kopīgi apsolīt darīt labus darbus vides labā un brīdināja „Nemēslo mežā – par cūku pārvērtīsies!” Bērni saņēma arī diplomus un uzlīmes ar Cūkmena zīmogu.

Cukmens kļuva par “Gudrīšu” labo draugu un katru dienu atgādina, ka nevajag mēslot ne tikai iestādē, bet arī tās teritorijā un visā Latvijā.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

11. pirmsskolas izglītības iestādes

vadītāja vietniece izglītības jomā

Nataļja Kozireva

t.65474792




Atpakaļ