Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

29-04-2016

Skolēni un folklora


Jau kļūst par labu tradīciju pilsētā organizēt folkloras festivālu 5.klašu skolēniem. Šajā mācību gadā festivāls notika piekto reizi. 5.klašu skolēni no Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja, Daugavpils Centra vidusskolas, Daugavpils Saskaņas pamatskolas, Daugavpils 13., 16. un 17.vidusskolas, J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas un Krāslavas Varavīksnes vidusskolas sapulcējies 28.aprīlī Daugavpils 10.vidusskolas aktu zālē.

Skolas direktore V.Salna apsveica skolēnus un skolotājus, visiem novēlēja labu garastāvokli, veiksmi, ar prieku pavadīt laiku 10.vidusskolā. 10.vidusskolas skolēni uzstājas ar nelielu koncertu.

Pirmais uzdevums – komandas vizītkarte. Visi klātesošie iepazinās un pēc tā katra komanda apmeklēja 4 „stacijas”. Katrai stacijai bija savs nosaukums: 4 stacijas – 4 gadalaiki.

Skolēni spēlēja tautas spēles, dejoja tautas dejas, atcerējās zīlēšanu un ticējumus, dziedāja tautas dziesmas, no papīra katrs komandas dalībnieks sagatavoja sev suvenīru, kurš simbolizēja rudeni: skaistu ābolu. Pēc staciju apmeklēšanas un uzdevumu veikšanas skolēni aktu zālē parādīja savus talantus.

Paldies skolotājām Svetlanai Skrupskai (Daugavpils Centra vidusskola), Valentīnai Macenko (J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskola), Tatjanai Petrovičai (Daugavpils Krievu vidusskola-licejs), Nataļjai Ivanovai (Daugavpils Saskaņas pamatskola), Elitai Kuriļinai (Daugavpils 17.vidusskola), Tatjanai Soldatjonokai un Žannai Ugarenko (Daugavpils 16.vidusskola), Ludmilai Sergejevai (Daugavpils 13.vidusskola) un Oksanai Korčaginai (Krāslavas Varavīksnes vidusskola) par skolēnu sagatavošanu pilsētas pasākumam!

Paldies Daugavpils 10.vidusskolas skolotājām Jeļenai Žagarei, Marinai Meduneckai, Tatjanai Gusevai, Lilijai Kozindai, Ņinai Podobai, Marinai Halimonei, Viktorijai Vaivodei par festivāla organizēšanu un vadīšanu!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

krievu valodas skolotāju MA vadītāja,

izglītības metodiķe

Marija Žilinska

t.65432102




Atpakaļ