Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

27-04-2016

Konkurss ģeogrāfijā „Eiropa. Zini vai mini!”


Sagaidot 9.maiju – Eiropas dienu, visā Eiropas Savienībā un arī mūsu pilsētā notiek dažādi sabiedrību informējoši un izglītojoši pasākumi. Viens no pirmajiem bija 26.aprīlī Daugavpils 17.vidusskolā notikušais konkurss 8.klašu skolēniem „Eiropa. Zini vai mini!”. Konkursu skola rīkoja sadarbībā ar Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldi (DPIP), un tajā piedalījās 10 pilsētas skolu komandas. Skolēni atbildēja uz testa jautājumiem par Eiropu skaitļos, analizēja dabas ainavas, atcerējās slavenākos kultūras objektus, izgudrojumu logo, kā arī atpazina Eiropas valstis pēc kontūrām un iedziļinājās Eiropas 19.-20.gadsimta politiskajā vēsturē.

Komandu rezultāti bija diezgan līdzvērtīgi, tomēr katrai skolai bija vairāk veiksmīgi vai neveiksmīgi uzdevumi. Testa daļā vislabāk veicās 17.vidusskolas komandai, bet vēstures jautājumos nepārspēta palika 10.vidusskolas komanda. Eiropas valstu kontūras un karogus vislabāk zināja Daugavpils Valsts ģimnāzijas un J.Pilsudska Daugavpils valsts  poļu ģimnāzijas komandas, savukārt tūrisma objektu atpazīšanā vislabāk veicās Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja komandai.

Rezultātā I vietu konkursā ieguva J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas komanda (skolotāja G.Blaževiča), II vietu – Saskaņas pamatskolas komanda (skolotāja M.Seļionova), bet III vietu dalīja Daugavpils Valsts ģimnāzijas (skolotāja A.Aņisimova) un Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja komandas (skolotāja N.Izuļena). Dalībniekus sveica Daugavpils 17.vidusskolas mazie dziedātāji un dejotāji, visi pedagogi un komandas saņēma DPIP un skolas sarūpētās dāvanas.

Paldies Daugavpils 17.vidusskolas ģeogrāfijas skolotājai Lidijai Ivanovai un skolas administrācijai par iniciatīvu, atbalstu un brīnišķīgo gaisotni konkursa laikā!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

izglītības metodiķe

sociālo zinātņu jautājumos

Signita Gabrāne

t.65407438




Atpakaļ