Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

22-04-2016

Radošo darbu konkursa “Mana vācu valodas ĀBECE” noslēgums


2016.gada martā Daugavpils Universitātes (DU) Humanitārās fakultātes Reģionālais vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centrs sadarbībā ar Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldi izsludināja radošo darbu konkursu „Mana vācu valodas ĀBECE”.

Latgales reģiona un Daugavpils pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi un sākumskolas skolēni (1. – 5.klase) bija aicināti iepazīties ar vācu valodas alfabētu un izveidot zīmējumu, plakātu vai kolāžu, radoši attēlojot katra alfabēta burta nozīmi un/vai tā izraisītās asociācijas. Konkursa mērķis bija rosināt Daugavpils pilsētas un Latgales reģiona pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņu un sākumskolas skolēnu interesi par vācu valodu, attīstīt konkursa dalībnieku radošās spējas.

Konkursā piedalījās 254 dalībnieki no Atašienes, Līvāniem, Ludzas, Naujenes, Riebiņiem un Daugavpils, tika iesniegti 37 darbi: 8 darbi no pirmsskolas izglītības iestādēm (PII) un 29 darbi no skolām.

18.aprīlī plkst. 15.30 DU Humanitārās fakultātes Reģionālā vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centrā žūrija – DU Humanitārās fakultātes svešvalodu katedras docente, Dr.philol. Nataļja Jundina; DU Mākslas zinātņu institūta lektore, Mg.art., Mg.paed. Ilze Meldere; Daugavpils pilsētas Vācu valodas skolotāju metodiskās apvienības vadītāja, Mg.paed. Maija Baklāne; Daugavpils Valsts ģimnāzijas bibliotekāre, Mg.philol. Marina Rumjanceva – vērtēja darbus saskaņā ar konkursa kārtībā noteiktajiem vērtēšanas kritērijiem:

  • darba vizuālais koptēls,
  • radošums,
  • kompozīcija, oriģinalitāte.

Īpaša uzmanība tika pievērsta dalībnieku pašu radošajam darbam, viņu spējām un prasmēm.

Konkursa rezultāti:

 

3.vietas ieguvēji

Mazā rūķīša skoliņa, Daugavpils 24.PII,

Zinātkārā kāpēcīša skoliņa, Daugavpils 24.PII,

4.klase, Riebiņu vidusskola,

3.klase (8 cilvēki grupā), Naujenes pamatskola.

 

2. vietas ieguvēji

Attapīgā Sprīdīša skoliņa, Daugavpils 24.PII,

1.b klase, Daugavpils Saskaņas pamatskola,

 

1.vietas ieguvēji

Gudrās pūces skoliņa, Daugavpils 24.PII,

Anastasija Kuzmicka un Anžela Trofimova, Naujenes pamatskola,

1.a klase, Daugavpils Vienības pamatskola.

Konkursa laureāti un dalībnieki aicināti uz apbalvošanas ceremoniju 23.aprīlī plkst.12.00 Daugavpils tirdzniecības centrā SOLO pasākumu cikla „Vācu kultūras pavasaris Daugavpilī” ietvaros.

Informāciju sagatavoja:

Konkursa žūrijas komisijas dalībniece,

Daugavpils Valsts ģimnāzijas

bibliotekāre

Marina Rumjanceva,

Daugavpils pilsētas

Vācu valodas skolotāju metodiskās apvienības

vadītāja

Maija Baklāne

 




Atpakaļ