Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

21-04-2016

Daugavpils 3.vidusskolas skolēni apgūst jaunas zināšanas Spānijā


2016.gada aprīlī mums, Daugavpils 3.vidusskolas skolēniem Vasilisai Kirjakovai (11.a klase), Karinai Čimbaraitei (11.a klase), Ksenijai Krušinskai (11.b klase), Stellai Dargelei (11.b klase) un Anastasijai Podlužnajai (12.a klase) bija lieliska iespēja pavadīt nedēļu saulainajā Spānijā Erasmus+ projekta “Life is Good” ietvaros.

9.aprīlī mēs pavadījām ceļojumā: pēc ilgā lidojuma mēs nokļuvām Alikantes lidostā, no kuras vēl dažas stundas braucām līdz piejūras pilsētai Kasteļo de la Plana. Patiesu prieku mums sagādāja iespēja dzīvot vienā istabā dienesta viesnīcā. Kaut arī mēs atbraucām ļoti vēlu naktī, mēs paspējām saprast, ka kopmītne un koledža ir apvienotas lielā, mūsdienīgā kompleksā.

Tā kā Latvijas delegācija atbrauca uz Spāniju dienu agrāk, mums bija daudz laika, kuru pavadījām, pastaigājoties gar jūru un baudot pilsētas skaistumu.

Pirmajā projekta dienā spāņu komanda bija sagatavojusi savas skolas prezentāciju un ekskursiju. Projekta īpašā tēma šīs nedēļas laikā bija “Ēdieni”, jo skolā mācās pavāri, viesmīļi un ekskursiju vadītāji. Jau no pirmās dienas mēs sapratām, ka mums būs jāēd ļoti daudz garšīgu ēdienu. Dienas beigās mēs apmeklējām pilsētas centru, kur mums bija ekskursija ar skolas audzēkņiem – nākamajiem gidiem.

Nākamajā dienā mēs devāmies uz Valensiju, brīnišķīgu pilsētu ar skaistu arhitektūru. Pēc ekskursijas pa pilsētu mēs apmeklējām okeanogrāfiju, kur mums bija iespēja apskatīt okeāna iemītniekus, vērot aizraujošo delfīnu šovu un skatīties neparastu 3D filmu par taureņiem. Vakarā mēs kopā ar jaunajiem draugiem no dažādām valstīm izgaršojām īstajā spāņu tirgū nopirkto papaiju un ēdām vakariņas.

Vēl viena diena tika veltīta mājasdarbiem, kurus sagatavoja katra valsts, un pastaigai pa kalnu gājēju un velosipēdu taku. Kaut arī mēs bijām ļoti noguruši pēc iepriekšējā ceļojuma uz Valensiju, mums šī pastaiga sagādāja lielu prieku.

Nākamo dienu mēs lieliski pavadījām Apelsīnu muzejā, kur nogaršojām spāņu apelsīnus, kas ļoti atšķiras no tiem, kurus var nopirkt Latvijā, un produktus, kas pagatavoti no tiem. Apmeklējām pilsētu Peniskolu, kur apskatījām seno pili un pastaigājāmies pa šaurām, tradicionālām spāņu ielām. Atgriežoties kopmītnē, mēs nolēmām izbaudīt silto laiku un aizgājām uz pludmali, kur daži no mums pat peldējās, neskatoties uz zemo ūdens temperatūru.

Noslēguma dienā mēs pirmo reizi gatavojām sev pusdienas paši. Mēs vērojām un atkārtojām tradicionālās paeljas pagatavošanu, kura sanāca ļoti garšīga.

Aizbraukšanas dienā no rīta mēs izmantojām iespēju ieraudzīt saullēktu pie jūras, kas bija ļoti iespaidīgs. Aizbraucot mums bija ļoti skumji atstāt gan šo pilsētu, gan mūsu jaunos draugus. Mēs labprāt vēl paliktu Spānijā uz pāris nedēļām, kā arī mēs nolēmām noteikti vēlreiz aizbraukt uz turieni tādā pašā sastāvā. Mēs visu mūžu atcerēsimies mūsu jautros piedzīvojumus Spānijā.

Mēs gribam pateikties mūsu skolotājām Inārai Jasvinai un Jeļenai Smuļko par atbalstu ceļojuma laikā, paldies skolas administrācijai par atbalstu, kā arī vēlamies pateikt paldies Spānijas skolotāju komandai, kura lieliski organizēja šo nedēļu un deva mums iespēju iepazīt Spāniju un skolas audzēkņiem, kuri gatavoja tik daudz garšīgu ēdienu, vadīja mums ekskursijas un pierādīja, ka „Life is Good”.

 

Daugavpils 3.vidusskolas Erasmus+ programmas projektu „Lai top stāsts” līdzfinansē Eiropas Savienība. Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapā www.viaa.gov.lv  sadaļā Erasmus+

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 3.vidusskolas

12.a klases skolniece

Anastasija Podlužnaja




Atpakaļ