Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

20-04-2016

Labas prakses piemēri latviešu valodas mācīšanā


Š.g. 14.aprīlī Daugavpils 16.vidusskolā notika divi pieredzes apmaiņas semināri  pilsētas izglītības iestāžu latviešu valodas un literatūras skolotājiem “Atbalsta pieredzes apmaiņas seminārs pirmsskolas un sākumskolas latviešu valodas skolotājiem „Labā prakse latviešu valodas mācīšanā sākumskolā”” un “Atbalsta seminārs vidusskolas posma latviešu valodas skolotājiem „Darbs ar tekstu. Praktiski ieteikumi, uzdevumi””.

Visa semināra norise notika divās daļās. Sākumā, semināra pirmajā jeb atklāšanas daļā, Daugavpils 16.vidusskolas direktores vietniece mācību darbā Lidija Plociņa novēlēja radošu un izzinošu pēcpusdienu, un tāda tā arī bija. Vispirms ikvienam semināra dalībniekam bija iespēja noskatīties prezentāciju par Daugavpils 16.vidusskolu, bet pēc tam vārdos neizsakāmu gandarījumu sniedza skolas skatuves runas un kustību pulciņa “Saspēle” priekšnesums “Šai pasaulē viens riņķis..”, izmantojot I.Ziedoņa daiļdarbu fragmentus.

Semināra otrajā daļā notika darbs divās grupās. Pirmsskolas un sākumskolas latviešu valodas skolotājiem bija iespēja ielūkoties „Labajā praksē latviešu valodas mācīšanā sākumskolā”, kur skolotāja Alla Nipāne iepazīstināja ar skolā īstenojamo ārpusstundu lasīšanu un animācijas filmu veidošanu, turpretī skolotāja Inese Balahonova lielāku uzmanību pievērsa ātrlasīšanas metodēm un vizualizācijas nepieciešamībai. Skolotāja Anželika Anufrijeva labprāt dalījās ar savām idejām, strādājot ar tekstu sākumskolas posmā.

Vidusskolas posma latviešu valodas un literatūras skolotājiem skolotāja Inese Suhane piedāvāja savas idejas darbā ar tekstu, gatavojoties 12.klases latviešu valodas centralizētā eksāmena visām daļām. Ikviens semināra apmeklētājs saņēma darba lapas ar praktiskiem uzdevumiem, kas ļaus skolotājiem mācību stundās, konsultācijās vai fakultatīvajās nodarbībās pilnveidot un nostiprināt zināšanas, kā strādāt ar gramatikas un teorētiskajiem vingrinājumiem, tekstu un kā plānot un rakstīt pārspriedumu.

Seminārs notika draudzīgā atmosfērā, skolotāji izrādīja lielu interesi par iespējām darbā. Katrs semināra dalībnieks ieguva kādu jaunu vai radošu domu savam turpmākajam darbam. Tāpēc visu dalībnieku vārdā vēlamies pateikt paldies ikvienam Daugavpils 16.vidusskolas skolotājam un skolēnam, kuri iesaistījās semināru organizēšanā un norisē!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

Izglītības satura nodaļas

izglītības metodiķe

Ilona Bohāne

t.65432102




Atpakaļ