Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

28-02-2011

Daugavpils Universitātei svētki


Šī gada 1. martā plkst. 16:00 Daugavpils Universitātē (Parādes ielā 1) notiks Universitātes Satversmes gadadienai veltīts pasākums.

Pasākumā Daugavpils Universitātes (DU) kolektīvu uzrunās un sveiks svētkos DU rektors profesors Arvīds Barševskis, bet universitātes Muzeja vadītāja Zane Stapķeviča rādīs prezentāciju „Daugavpils Universitāte laika līnijā". Svinīgā pasākuma laikā tiks sumināti arī labākie universitātes studējošie, darbinieki un struktūrvienības: tiks pasniegtas DU Gada Balvas zinātnē un Daugavpils Universitātes Atzinības raksti. DU Gada balva zinātnē tiek pasniegta par izciliem sasniegumiem zinātnē dabaszinātņu, matemātikas un inženierzinātņu grupā un humanitāro, sociālo un izglītības zinātņu grupā divās kategorijās: „Daugavpils Universitātes Gada balva zinātnē" un „Daugavpils Universitātes Gada balva jaunajam zinātniekam". Šis apbalvojums tiks pasniegts jau trešo reizi. Savukārt DU Atzinības raksti tiek pasniegti, lai izteiktu atzinību par nozīmīgu ieguldījumu universitātes attīstībā un popularizēšanā.

Daugavpils Universitātes Satversme ir universitātes pamatlikums, kas nosaka Daugavpils Universitātes darbības pamatvirzienus, principus un kompetenci un to, ka universitāte ir augstākās izglītības un zinātnes centrs, kas veido intelektuālu bāzi reģiona attīstībai un piedāvā atbilstošas kvalitātes studijas. Pirmā Satversmes pirmā sapulce tika sasaukta 1993. gada 15. martā.

Tā kā 2011. gada 4. novembrī tiks svinēta Daugavpils Universitātes 90 gadu jubileja, ar universitātes Satversmes gadadienas svinīgo pasākumu tiek uzsākts Daugavpils Universitātes 90 gadu jubilejai veltīto pasākumu cikls.

Papildus informācija:
Vita Viļevko
sabiedrisko attiecību menedžere
t.: 29191170
e-pats: vita.vilevko@du.lv

Informāciju sagatavoja:
Vita Viļevko, t.: 29191170



Atpakaļ