Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

11-04-2016

Fantāzijas ceļojums pa vācvalodīgajām zemēm


Š.g. 7.aprīlī Daugavpils Vienības pamatskolā pasākumu cikla “Vācu kultūras pavasaris Daugavpilī” ietvaros notika konkurss vācu valodā 6.-9.klašu skolēniem “Ceļojums pa vācvalodīgajām zemēm”. Konkursā piedalījās 5 komandas no Daugavpils skolām, kā arī Dagdas vidusskolas un Salas vidusskolas komandas.

Fantāzijas ceļojums sākās Latgalē, mūsu pilsētas centrā, bet tālāk tas turpinājās septiņās mācību stacijās, kurās skolēniem bija jāizmanto savas vācu valodas prasmes un zināšanas par Vāciju, Austriju un Šveici. Skolēni veica daudzveidīgus uzdevumus – spēlēja interaktīvu datorspēli par vācvalodīgajām zemēm, atcerējās to ievērojamos cilvēkus un viņu sasniegumus, mācījās garšīgu ēdienu gatavošanas receptes, veidoja kolāžas, sacentās sportiskos un valodas uzdevumos. Viena no stacijām bija veltīta atpūtai un patīkamai saskarsmei pie tējas tases, jo sacensības ritēja spraigā gaisotnē.

1.vietu konkursā ieguva Daugavpils 12.vidusskolas komanda, 2.vietu – Daugavpils Valsts ģimnāzijas komanda, bet 3.vietā ierindojās Daugavpils Saskaņas pamatskolas komanda. Pārējās pasākuma dalībnieces – Dagdas vidusskolas, Salas vidusskolas, Daugavpils 9.vidusskolas un Daugavpils 10.vidusskolas komandas saņēma Atzinības rakstus par piedalīšanos konkursā. Visi konkursa dalībnieki varēja priecāties arī par pārsteiguma balvām.

Pasākuma sagatavošana un organizēšana bija kopīgs darbs, kurā aktīvi iesaistījās Daugavpils pilsētas Vācu valodas skolotāju MA, Daugavpils Universitātes Humanitārā fakultāte, Vācijas Akadēmiskās apmaiņas dienests, Eiropas brīvprātīgo dienesta dalībnieki no Vācijas, Daugavpils Vienības pamatskola, Daugavpils 12.vidusskola un Daugavpils Valsts ģimnāzija, bet par balvām konkursa uzvarētājiem varam pateikties Vācijas vēstniecībai Latvijā un Gētes Institūtam Rīgā.

Konkurss patika gan skolēniem, gan skolotājiem. Sadarbojoties starptautiskā komandā, visiem iespējams pilnveidot komunikatīvo un sociokultūras kompetenci.

Paldies vācu valodas skolotājām O.Osipovai, O.Gapejenkovai, O.Ogurcovai, J.Šarovai, Z.Ņikitinai, L.Cecerukai, V.Augustovai, D.Jēkabsonei par skolēnu sagatavošanu konkursam, paldies kolēģiem un brīvprātīgajiem A.Johanningai-Radžienei, L.Šrēderei, D.Tokasei, F.Meinem, M.Rumjancevai, L.Cecerukai, V.Maļinai par aktivitāti un palīdzību pasākuma organizēšanā!

Lai mūsu fantāzijas ceļojumi kļūst par īstenību un bagātina mūsu pieredzi!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

Vācu valodas skolotāju MA vadītāja

Maija Baklāne




Atpakaļ