Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

11-04-2016

Lasījumi par Raini IV


Š.g. 7.aprīlī J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskola uzņēma viesus – skolotājus, vidusskolēnus un citus interesentus, kas bija ieradušies uz ceturtajiem “Lasījumiem par Raini”. Šogad lasījumu tēma bija “Vēstules. Jānis. Līze”, bet lasījumu viešņa –  Raiņa un Aspazijas muzeja galvenā speciāliste Gaida Jablovska,  grāmatas “Sirdsmīļo brālīt!” sastādītāja.

  Grāmatu veido Raiņa un viņa māsas Līzes vēstules 16 gadu garumā, daudzas vēstules ir pirmpublicējumi. Aizraujošā stāstījumā G.Jablovska iepazīstināja klātesošos ar interesantām niansēm šajās vēstulēs, kas palīdz labāk izprast dzejnieka personības veidošanās procesu.

Viešņa stāstīja arī par vienīgā Raiņa memoriālā muzeja Krievijā apmeklējumu 2015.gadā – Raiņa un Aspazijas jubilejas gadā. Šis muzejs atrodas Kirovas (kādreiz Vjatka) apgabala pilsētiņā Slobodskā. Raiņa dzīvē un radošajā mūžā šai pilsētai ir bijusi liela nozīme – no 1899.gada 17.jūnija līdz 1903.gada 1.maijam dzejnieks tur atradās izsūtījumā. Bija interesanti uzzināt, ka tālu no Latvijas rūpīgi tiek saglabāta Raiņa piemiņa.

Savukārt J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas skolēni un latviešu valodas un literatūras skolotājas literārajā salonā piedāvāja noskatīties uzvedumu, kas veidots no Raiņa un māsas Līzes vēstuļu fragmentiem.

 

Informāciju sagatavoja

J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas

latviešu valodas un literatūras skolotāja

Iveta Vasitova




Atpakaļ