Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

11-04-2016

Tuvojas noslēgumam projekts, kurā Daugavpils sadarbības partneri ir Turcijas pilsēta Samsuna


Daugavpilī ieradusies delegācija no Turcijas pilsētas Samsunas. Daugavpils pilsētas dome īsteno Erasmus+ projektu programmas divpusējās stratēģiskās partnerības projektu „Efektīva plašsaziņas līdzekļu lietotprasme veselīgai paaudzei” ("Effective Media Literacy for Healthy Generations", projekta nr.2014-1-TR01-KA201-013137), ko koordinē Turcijas pilsētas Samsunas pašvaldība.

Projekta mērķauditorija ir pamatskolas skolotāji, kas ikdienā ar skolēniem dažādu mācību priekšmetu (sociālo zinību, informātikas, vēstures, vizuālās mākslas) un audzināšanas stundās runā par mediju, reklāmu un interneta ietekmi, drošību. Projekta ietvaros ir notikusi pedagogu delegāciju apmaiņa, praktiskās nodarbības, kopīgi semināri.

Šoreiz tā ir projekta vadības vizīte, kuras mērķis ir apzināt projekta rezultātus, jo projekts tuvojas noslēgumam. Viesi no Turcijas apmeklē Daugavpils skolas un vēro, cik efektīvi izmanto izstrādāto mācību metodiku, praktiskas nodarbības par medijiem, ko īsteno stundās abās valstīs. 11. aprīlī delegāciju uzņēma Daugavpils Domē. Ar viesiem tikās Domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe. Viņš uzsvēra, ka šādi projekti ļauj gūt jaunu pieredzi,  ir svarīgi gan pedagogiem, gan skolēniem. Viesi no Samsunas izteica pateicību ar ieinteresētību sadarbībā un ļoti silto uzņemšanu Daugavpilī.

Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa. 




Atpakaļ