Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

21-02-2011

ERAF projekta „Daugavpils pilsētas speciālo izglītības iestāžu infrastruktūras un aprīkojuma uzlabošana” īstenošana


Projekta „Daugavpils pilsētas speciālo izglītības iestāžu infrastruktūras un aprīkojuma uzlabošana" (Vienošanās Nr.2009/0314/3DP/3.1.3.3.1/09/IPIA/VIAA/042) mērķis ir nodrošināt Daugavpils pilsētas speciālo izglītības iestāžu infrastruktūras pielāgošanu cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem un uzlabot to materiālo bāzi ar nepieciešamo aprīkojumu.  

Projekta mērķa grupa ir Daugavpils 1.speciālās pamatskolas, 18.Novembra iela 197V; Daugavpils 4.speciālās pamatskolas, Arhitektu iela 10, un Daugavpils logopēdiskās internātpamatskolas-attīstības centra, Abavas iela 1, izglītojamie, potenciālie izglītojamie un pedagogi.

Uz doto brīdi ir pabeigti šādi darbi:

Daugavpils 1.speciālajā pamatskolā tika uzbūvēts lifts,  tika pielāgotas četru tualešu telpas, tika nomainītas uz platākām piecpadsmit durvis, kā arī tika izbūvēta galerija, līdz ar to izglītojamajiem ar kustības traucējumiem tika nodrošināta piekļuve visām skolas telpām.

 

Daugavpils 4.speciālajā pamatskolā tika uzbūvēts lifts, tika pārnests esošais pacēlājs, tika uzbūvēts panduss, tika izremontēti rehabilitācijas un individuālo nodarbību kabineti; tika pielāgotas trīs tualešu telpas; tika izremontētas trīspadsmit klašu telpas un tika nomainītas uz platākām divdesmit piecas durvis.

 

Daugavpils logopēdiskajā internātpamatskola - attīstības centrā tika pielāgota viena tualetes telpa; izremontēti divi kabineti, skolas foajē tika uzbūvēts panduss. Kā arī tika iegādāta datortehnika un speciālais aprīkojums bērniem ar dzirdes un runas traucējumiem, bet tieši daudzfunkcionālā FM sistēma (4.gab.) un logoterapijas komplekti (2.gab.).

 

Projekta kopējās izmaksas ir Ls  295 176  no tiem:

  • ERAF līdzfinansējums 85% - Ls 250 899;
  • Daugavpils pilsētas domes līdzfinansējums 15% - Ls 44277.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Svetlana Krapivina

Daugavpils pilsētas domes

Attīstības departamenta

Projektu nodaļas eksperte projektu jautājumos

K.Valdemāra iela 13, kab.206,

Tālr./Fakss: 654 76064,

e-pasts: svetlana.krapivina@daugavpils.lv




Atpakaļ