Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

08-04-2016

Par veselību – Starptautiskajā veselības dienā


Veselīgs dzīvesveids pats par sevi ietver labu veselību. Kas tad ir veselība? Veselība ir viena no svarīgākajām cilvēka dzīves pamata vērtībām. Šīs vērtības ietekmē sociālā un fiziskā vide (ūdens, gaiss, pārtika, sadzīves atkritumi, darba vide), kā arī cilvēka veselības aprūpe.

Šobrīd pasaulē dominē divi uzskati: helsisms un holistiskais uzskats.

Helsisms – uzskatu sistēma, kas par galveno veselību noteicošo faktoru izvirza dzīvesveidu.

Holistiskais uzskats – veselību vienlīdz spēcīgi ietekmē dzīvesveids un dzīves apstākļi, tāpēc atbildīgs par veselību ir ne tikai indivīds, bet arī sabiedrība.

Starptautiskajā veselības dienā – 7.aprīlī – Daugavpils pilsētas 17.pirmsskolas izglītības iestādes pedagogi kopā ar izglītojamajiem iepazinās ar Helsisma sistēmu un uzzināja, ka veselīgs dzīvesveids ir pareiza sapratne par dzīvošanu, strādāšanu, atpūtu, ēšanu, sportošanu un komunicēšanu ar cilvēkiem. Katrs personīgi noskaidroja: ”Vai es dzīvoju veselīgu dzīvi?”, “Kā pareizi sākt dzīvot veselīgi?” Rotaļnodarbību veidā bērni izzināja, kā var vienlaicīgi našķoties un uzņemt organismam tik nepieciešamos vitamīnus, kā mūsu veselību ietekmē tīrība un netīrība, kā nenogurt un sevi uzmundrināt dienas garumā. Domājot par psiholoģisko labsajūtu un stresa un nemiera mazināšanu, bērni uzzināja, ka visam tam vislabākās zāles ir sports un cita veida fiziskās aktivitātes, kas arī vienlaicīgi dod iespēju jauniem cilvēkiem pierādīt sevi un iegūt parliecību par sevi, iepazīt panākumu sajūtu un sociāli integrēties grupā.

Nobeigumā vēlreiz visus aicināsim rūpēties par savu veselību, iesaistoties fiziski radošās aktivitātēs!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

17.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Velta Prokofjeva




Atpakaļ