Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

08-04-2016

A.Barto veltītā izteiksmīgas runas konkursa mazie uzvarētāji


Šogad tiek svinēta bērnu dzejnieces A.Barto 110 gadu jubileja. A.Barto darbi ir melodiski, skanīgi un ritmiski, tie piesaista mazo klausītāju uzmanību ar savu  sižetisko daudzveidību un krāsainību. Gan liels, gan mazs pazīst dzejoļus ”Bumba”, “Es augu” un daudzus citus, kas ir tuvi katram bērnam un ilgi paliek atmiņā, jau pieaugušam esot.

Par godu autores jubilejai Krievu kultūras centrs organizēja A.Barto 110.gadadienai veltītu izteiksmīgas runas (dzeja) konkursu pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem. Līdz ar daudziem citiem dalībniekiem, arī Daugavpils pilsētas 15.speciālās pirmsskolas izglītības iestāde piedalījās šajā pasākumā. No mūsu iestādes konkursam tika izvirzīti divi piecgadīgi dalībnieki – Evelīna Fedosova un Vladislavs Vanags. Bērni kopā ar skolotāju-logopēdi Žannu Pilenoku no lielā autores sacerējumu klāsta izvēlējās tos dzejoļus, kurus labprāt deklamētu skatītājiem un žūrijai. Evelīna izvēlējās dzejoli “Es izaugu”, bet Vladislavs – “Mamma līdzjutēja”. Bērni  nopietni un atbildīgi uztvēra uzticēto pienākumu, mācījās dzejoļus labprāt, turklāt ne tikai tos deklamēt, bet arī emocionāli un dzīvi paust dzejoļu noskaņojumu un sižetu.

Bērnu spēja un prasme “parādīt” skatītājiem dzejolī attēloto, kā arī mākslinieciskais izpildījums un skolotājas-logopēdes Ž.Pilenokas devums bija nozīmīgs ieguldījums ceļā uz godalgoto vietu iegūšanu. V.Vanags šajā konkursa ieguva 1.vietu, bet  E.Fedosova – 2.vietu, par ko saņēma diplomus un interesantas bērnu dzejas grāmatas latviešu un krievu valodā. Mēs esam patiesi gandarīti par bērnu augstajiem sasniegumiem un varam pamatoti lepoties ar saviem audzēkņiem un viņu  pedagogiem.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

15. speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Aina Kucina,

pirmsskolas skolotāja

Jeļena Nedokosa




Atpakaļ