Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

07-04-2016

Pilsētas vadība pārrunāja ar skolu direktoriem aktuālākās problēmas (VIDEO)


Pilsētas vadības pārstāvji tikās ar skolu direktoriem un pārrunāja aktuālākos šībrīža jautājumus izglītības nozarē. Viena no lielākajām problēmām – remonti, kas ir jāveic vasaras brīvlaika laikā.

Skolu ēkas ir renovētas un siltinātas, turklāt galvenokārt par Eiropas savienības naudu. Plānotajiem remontiem naudu piešķir pašvaldība. Ir sagatavoti arī projekti, kuriem pilsēta plāno saņemt struktūrfondu līdzekļus. Runa ir par mūsdienīgu aprīkojumu, jaunām tehnoloģijām izglītības jomā. Tiem, kuri jau sen ir beiguši skolu, ir pat grūti iedomāties, kā klasē izskatās interaktīvā tāfele. Tas ir ekrāns, uz kura var gan atrisināt uzdevumu, gan skatīties aizraujošas filmas jebkurā mācību priekšmetā.

Viena no galvenajām tēmām, kas tika apspriesta tikšanās laikā, bija preču un pakalpojumu iepirkuma procedūras nosacījumi. Pašvaldība pieprasa ievērot taupību, obligāts nosacījums ir veikt cenu aptaujas procedūru. Skolu direktoriem ne vienmēr patīk šāda stingra uzraudzība. Tika runāts arī par to, kā efektīvāk izlietot izglītības nozarei piešķirtos līdzekļus, kas sastāda 43 procentus no budžeta līdzekļiem.

Tikšanās ar skolu direktoriem kļūst par ierastu praksi. Mērs plāno rīkot tikšanās arī ar pašvaldības uzņēmumu darbiniekiem.




Atpakaļ