Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

05-04-2016

SAULES SKOLĀ NOTIKA SOCIĀLĀS FOTOGRĀFIJAS MEISTARKLASE


Šī gada 29. un 30. martā Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā norisinājās vācu mākslinieka un fotogrāfa Manuela Šrēdera (Manuel Schroeder) vadītā meistarklase sociālajā fotogrāfijā, kas ir daļa no starptautiska laikmetīgās mākslas projekta “Concrete Delusion”, kas tiks realizēts 6 Eiropas valstīs.

Projekts “Concrete Delusion” koncentrējas uz pamesto industriālo zonu un rūpniecības atstāto seku vizuālo izpēti un dokumentēšanu ar mērķi apzināt tā sauktās “pelēkās zonas” dažādās projektā iesaistītajās valstīs un ar vizuālo mediju starpniecību pievērst plašākas sabiedrības uzmanību šai parādībai. Projekts paredz stiprināt starpvalstu kultūras dialogu, veicināt sadarbību starp vairākām projektā iesaistītajām kultūras institūcijām (Daugavpils Marka Rotko centrs, Minskas Laikmetīgās mākslas centrs, Gētes institūts u.c.), kā arī rīkot mākslas skolu audzēkņu apmaiņas braucienus.

Aizvadītajā meistarklasē piedalījās Saules skolas foto dizaina nodaļas audzēkņi, kas 2 dienas aizvadīja pasniedzēja Manuela Šrēdera vadībā. Pirmajā meistarklases dienā audzēkņi mākslinieka pavadībā apsekoja Daugavpils cietokšņa un apkaimes teritoriju, fotogrāfijās dokumentējot Padomju laika atstāto militāro būvju un rūpniecības ēku atliekas un to iekļaušanos mūsdienu sociālajā ainavā. Meistarklases otrā diena tika veltīta savāktā vizuālā materiāla atlasei, apstrādei un nakts luminiscējošo fotogrāfiju vizualizāciju izstrādei, jo turpmākais projekts paredz atstāto betona palieku nakts izgaismošanu.

Meistarklases noslēgumā pasniedzējs Manuels Šrēders iepazīstināja publiku ar kopējo projekta koncepciju un turpmākās attīstības vīziju, un skolas audzēkņi prezentēja savu vizuālo pētījumu rezultātus. 




Atpakaļ