Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

04-04-2016

Skolēnu mācību uzņēmumu “Pavasara gadatirgū 2016” uzvaras laurus plūc arī daugavpilieši


Š.g. 25.martā biznesa izglītības biedrības Junior Achievement Latvija (JA Latvija) rīkotajā Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) “Pavasara gadatirgū” Rīgā piedalījās arī pieci SMU no Daugavpils: Daugavpils Valsts ģimnāzijas SMU „Angel.hug”, „TRU” un „New Life” un Daugavpils Centra vidusskolas SMU ”Digital Kitchen ” un „ Paper Toys”.

Gadatirgus mērķis ir praktiskās uzņēmējdarbības prasmju un iemaņu pilnveidošana reālā vidē, realizējot sava SMU preces un pakalpojumus, pilnveidojot savas uzņēmējdarbības prasmes. Piedaloties šādās aktivitātēs, skolēniem ir iespēja gūt iemaņas mārketingā, pilnveidot līderības, prezentēšanas un laika plānošanas prasmes, darboties komandā, kā arī attīstīt stratēģisko domāšanu un mācīties pieņemt lēmumus.

Vērtējot gadatirgus dalībniekus, žūrijas komisijas priekšsēdētājs, LTRK valdes priekšsēdētājs, Jānis Endziņš secina: “Ar biznesu ir kā ar autobraukšanu — ir jādara, lai saprastu, vai šī nodarbe patīk un vai izdodas. Tāpēc SMU programma ir ļoti nozīmīga, lai nākotnē uzņēmēju skaits Latvijā pieaugtu. Prieks, ka ar katru gadu šī programma iet plašumā — tai pievienojas vairāk un vairāk skolu, un veidojas arvien jauni uzņēmumi. Līmenis tupina augt. Arī šogad, neraugoties uz to, ka tie ir skolēni, kas veido šos uzņēmumus, ir skaidrs, ka atsevišķi produkti jau tagad ir konkurētspējīgi reālajā tirgū.”

Gadatirgus ietvaros jauno uzņēmumu vērtēšana un apbalvošana notika 7 nominācijās — “Sociāli atbildīgs uzņēmums”, “Inovatīva biznesa ideja”, “Labākais stends”, “Labākā pārdošanas komanda”, “Videi draudzīgs produkts”, “Komerciālākais produkts” un “Uz zināšanām balstīts produkts”. SMU vērtēšanu veica pieredzējusi profesionāļu un akadēmisko spēku komanda, kurā tika pārstāvēta LR Saeima, LR Patentu valde, VISC, Banku augstskola, Biznesa augstskola “Turība”, RTU Rīgas biznesa skola, LU Ekonomikas un vadības fakultāte, LTRK, LIAA, LDDK, Latvijas Kokrūpniecības federācija, Swedbank, Latvijas valsts meži, Tele2 Shared Service Center, MRS grupa, LEAD. Korporatīvā komunikācija, zīmols LUDE, Rīgas uzņēmēju biedrība, JA Latvija Alumni klubs.

Šogad uzvaras laurus plūca tie uzņēmumi, kuri ražo produktus no dabai draudzīgiem materiāliem, kā arī produktus, kas palīdz atvieglot cilvēku ikdienu. Vidusskolas grupā gadatirgū kopumā piedalījās 90 mācību firmas, savā starpā radot pietiekamu sīvu konkurenci. Katrs no šiem 90 SMU pretendēja arī iegūt kādu no 7 izvirzītajām nominācijām.

Daugavpiliešiem dalība tirgū šogad bija veiksmīga, jo gūtas uzvaras divās nominācijās:

“Uz zināšanām balstīts SMU produkts” vidusskolu grupā nomināciju ieguva SMU Digital Kitchen no Daugavpils Centra vidusskolas, kas izgatavo 3D modeļus pēc pasūtījuma.

Savukārt nomināciju „Videi draudzīgākais produkts” ieguva SMU „New Life” no Daugavpils Valsts ģimnāzijas, piedāvājot produktu “Miniatūri ECO paliktņi krūzēm un dāvanām”.

Balvas galvenajās nominācijās pasniedza LR Patentu valde, LTRK, LIAA, SwedbankDomina Shopping, Latvijas valsts meži, Tallink LatvijaInbox.lv, VISC, Latvijas Universitātes EVF, Biznesa augstskola “Turība”, Banku augstskola, JA Latvija Alumni klubs, kā arī savas Simpātijas balvas pasniedza RTU Rīgas Biznesa skola.

Liels paldies par darbu Daugavpils Valsts ģimnāzijas skolotājai Marinai Pilacei un Daugavpils Centra vidusskolas skolotājai Svetlanai Sargsjanei!

 

Visus 25.martā gadatirgū pārstāvētos Latvijas SMU – balvu ieguvējus var apskatīt: http://miljons.jal.lv/Documents2/Pavasara%20gadatirgus/Latvijas_gtirgus_REZULT%C4%80TI.pdf

SMU Pavasara gadatirgus dalībnieku fotogrāfijas pieejamas šeit:  https://www.flickr.com/photos/140015285@N07/sets/72157666453451036/

 

Informāciju apkopoja un sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

Izglītības atbalsta nodaļas

pedagoģe-karjeras konsultante

Santa Čeirāne

t. 29196866,

santa.ceirane@ip.daugavpils.lv




Atpakaļ