Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

04-04-2016

Galvenā vērtība dzīvē – stipra un mīloša ģimene


Š.g. 31.martā Daugavpils 13.vidusskolā norisinājās skolēnu uzvedumu konkurss  “Galvenā vērtība dzīvē – stipra un mīloša ģimene”. Konkursā piedalījās Daugavpils 16.vidusskola, Daugavpils 17.vidusskola un Daugavpils 11.pamatskola.

            Arī Daugavpils 13.vidusskolas skolēni bija sagatavojuši priekšnesumu, kaut arī paši konkursā nepiedalījās. 8.a klases skolēni kopā ar savu klases audzinātāju Ilgu Gurovu izmēģināja savus spēkus mūzikla veidošanā, izmantojot R.Paula komponētās dziesmas, kā arī 8.a klases skolnieces Nadeždas Orlovskas sacerēto dziesmu ar V.Plūdoņa vārdiem “Lai līgo lepna dziesma!” Mūzikla iecere ir pievērst uzmanību mūsdienās tik aktuālajai tēmai par ģimenēm, kuras dažādu apsvērumu dēļ spiestas dzīvot šķirti.

Neskatoties uz to, ka konkursā piedalījās tik maz skolu, tomēr idejas un skolēnu vēlme parādīt savu ieceri bija neizmērojamas. Daugavpils 17.vidusskolas skolēni vēlējās parādīt, cik svarīga dzīvē ir gan ģimene, gan labi, uzticami un izpalīdzīgi draugi. Viņi iestudēja Z.Ērgles grāmatas ,,Starp mums, meitenēm, runājot...” fragmentu. Uzvedumu iestudēja latviešu valodas un literatūras skolotājas Jūlija Vaikule un Ludmila Frolova.

            Turpretī Daugavpils 16.vidusskolas skolēni pievērsa uzmanību attiecību kvalitātei ģimenē – vai ģimenes locekļi prot viens otru cienīt, atbalstīt, palīdzēt vai tikai izmantot, lai pašiem būtu ērtāk dzīvot. Iestudējuma autores un režisores – latviešu valodas un literatūras skolotājas Ārija Pauliņa un Inese Suhane.

            Bet, pievēršoties vienmēr aktuālajai tēmai – nekur nav tik labi kā mājās, Daugavpils 11.pamatskolas skolēni rādīja A.Brigaderes pasaku lugas “Sprīdītis” iestudējumu. Šo priekšnesumu sagatavoja latviešu valodas un literatūras skolotāja Ināra Jaskeviča un mūzikas skolotāja Olga Bančenkova.

            Uzvedumus vērtēja nopietna žūrija, kuras sastāvā bija Daugavpils Teātra aktrise Karina Sidina, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes izglītības metodiķe latviešu valodas jautājumos Ilona Bohāne un Daugavpils 13.vidusskolas latviešu valodas un literatūras skolotāja Vineta Upeniece. Konkursā uzvarēja Daugavpils 11.pamatskola, 2.vietu ieguva Daugavpils 16.vidusskola, bet 3.vietu – Daugavpils 17.vidusskola.

            Paldies visiem par atsaucību un ieguldīto darbu!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 13.vidusskolas

latviešu valodas un literatūras skolotājas

Ilga Gurova un

Vineta Upeniece




Atpakaļ