Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

04-04-2016

Pieredzes apmaiņas pasākums Daugavpils pilsētas 20.pirmsskolas izglītības iestādē


Š.g. 30.martā Daugavpils pilsētas 20.pirmsskolas izglītības iestādē notika pieredzes apmaiņas pasākums pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāju vietniekiem un skolotājiem „Ģimeņu kompetenču pilnveidošana bērnu audzināšanas un izglītošanas jomā”. Pasākuma dalībnieki tika iepazīstināti ar mūsu iestādes pedagogu, sadarbības ar vecākiem, pieredzi.

Šajā mācību gadā mūsu iestāde kā vienu no prioritātēm izvēlējās ģimeņu kompetenču izzināšanu un pilnveidošanu bērnu audzināšanas un izglītošanas jomā. Mācību gada laikā katrā grupā tika veikta vecāku aptauja un anketēšana, lai uzzinātu vecāku zināšanas un intereses par bērnu audzināšanas un izglītošanas jautājumiem, pēc tam, pamatojoties uz iegūtajiem aptauju un anketēšanas rezultātiem, tika organizēti izglītojoši praktiski semināri, konsultācijas un meistarklases vecākiem. Sadarbojoties ar vecākiem un pilnveidojot viņu kompetenci bērnu audzināšanas un izglītošanas jomā, skolotāji nonāca pie secinājuma, ka tas ir ļoti nozīmīgs sadarbības veids, jo tas motivē vecākus vairāk iepazīties ar pirmsskolas izglītības skolotāju ieguldīto darbu viņu bērnu audzināšanā un izglītošanā, kā arī saprast, ka vecākiem arī ir jāuzņemas atbildība par savu bērnu audzināšanu un izglītošanu, un, pateicoties tādai sadarbībai, vecāki uzzina un iemācās, kā pareizi to darīt. Vecāki, kuri piedalījās pasākumos, atzinīgi novērtēja to kvalitāti un lietderību, jo viņi guva jaunas zināšanas vai arī atcerējās jau zināmas, bet piemirstas, kuras viņi noteikti izmantos kopīgās aktivitātēs ar saviem bērniem.

Vēl pasākuma dalībniekiem tika piedāvāta iespēja izgatavot atklātnes, izmantojot otrreiz izmantojamos materiālus – plastmasas korķīšus, jo mūsu iestādes pedagogi māca bērniem, kā arī iesaista vecākus izmantot otrreiz izmantojamos materiālus, darinot radošus darbiņus apsveikumiem, tematiskām izstādēm, lai vairotu apziņu par resursu un atkritumu ilgtspējīgu izmantošanu.

Pasākuma turpinājumā dalībniekiem tika parādīti plakanās pēdas profilakses vingrinājumi, kā arī pedagogu un vecāku darināti paklājiņi plakanās pēdas profilaksei, jo mūsdienās tā ir aktuāla tēma, kas arī interesē vecākus, jo tā ir saistīta ar bērnu veselību.

Pasākuma noslēgumā izskanēja daudz pozitīvu atsauksmju no ciemiņiem, viņi pateicās par gūto pieredzi. Mūsu iestādes pedagogiem tas dod jaunus spēkus turpmākajam darbam.

Liels paldies pasākuma dalībniekiem!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

20.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Daina Vilmane

t.65443503




Atpakaļ