Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

01-04-2016

Alantas ģimnāzijas delegācija Daugavpils 3.vidusskolā


Pēc pavasara brīvdienām daudziem Daugavpils 3.vidusskolas audzēkņiem bija īpaša nedēļa, jo projekta „Folk Dances and Songs Unite us” ietvaros mēs uzņēmām viesus no Lietuvas.

Pirmdien mēs satikāmies, iepazināmies, stāstījām viens otram par savu valsti, pilsētu un skolu, vienojāmies jautrajās un aizrautīgajās iepazīšanās spēlēs, kopā apguvām latviešu tautas deju pamatsoļus.

Otrdien visi kopā apmeklējām stundas, bet pēcpusdienā sporta zālē valdīja īsts sacensību gars – mūs vienoja ne vien dziesma un deja, bet arī sportiskas aktivitātes. Dienas noslēgumā viesiem bija iespēja apmeklēt Daugavpils teātra izrādi “Mistera Ikss noslēpums”.

Trešdien mūsu skolā valdīja pavasaris, jo visi aktīvi piedalījās festivālā “Pavasara iedvesmotie”. Mūsu viesi no Lietuvas arī uzstājās un rādīja augstu meistarību dejas mākslā. Pēcpusdienā mēs visi kopā devāmies uz meistarklasi, kur skolotājas Marutas Veļičko vadībā ritmizējot apguvām latviešu tautasdziesmu.

Ceturtdiena bija iespaidiem bagāta. Mūs gaidīja ceļojums uz leļļu karaļvalsti Preiļos, kur visi puiši pārtapa glaunos kavalieros, bet kautrīgās meitenes – īstās princesēs. Katrs dalībnieks guva pozitīvas emocijas un māksliniecisku baudu. Mūsu ceļojums turpinājās Aglonas Maizes muzejā. Mūsu lietuviešu draugi ar interesi līdzdarbojās visās piedāvātajās aktivitātēs. Pēcpusdienā mūs laipni uzņēma Latviešu kultūras centra deju kolektīvs “Pienupīte” un viņu jaukā vadītāja Inese Zuģicka. Mēs kopā izdejojām vairākas latviešu tautas dejas, bet mūsu lietuviešu draugi iemācīja savu tautas deju.

Piektdien viesiem bija laiks doties mājās.

Tā bija ļoti aizraujoša un piedzīvojumiem pilna nedēļa, kura deva iespēju iepazīt jaunus cilvēkus un citas tautas kultūru, pārbaudīt savas komunikācijas spējas un angļu valodas zināšanas. Aprīļa beigās mūsu skolas darba grupa dosies ciemos pie jauniegūtajiem draugiem no Alantas ģimnāzijas Lietuvā.

Mēs, skolēni, sakām lielu paldies šī projekta organizatoriem, īpaši mūsu skolotājām Alinai Jeremenko un Ivetai Miloslavskai, kā arī skolas administrācijai!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 3.vidusskolas

8.b klases skolnieces

Valērija Jablonska un

Jana Stankeviča




Atpakaļ