Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

30-03-2016

Talanti mirdz Prāgā


 No š.g. 21.marta līdz 27.martam Prāgā (Čehija) notika Starptautiskais muzikālais festivāls-konkurss “Fireworks of talents”, kurā piedalījās dažādu mākslas žanru (tautas deja, mūsdienu deja, instrumentālā spēle, teātra māksla, vizuālā māksla) talantīgie audzēkņi no dažādām valstīm: Krievijas, Čehijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Japānas, Latvijas. Konkursā piedalījās Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centa “Jaunība” akordeonistu ansamblis “Akords” un instrumentālais trio, horeogrāfijas studija “Fantāzija”, show deju kolektīvs “Vizāža”, mūsdienu deju kolektīvi “Paradīze” un “Mūsdienu ritmi”. Gan skolotājiem, gan audzēkņiem konkurss izvērtās par labu pieredzes apmaiņas pasākumu. Konkursa ietvaros bija iekļautas arī interesantas ekskursijas, bērniem bija dota iespēja apskatīt pavasarīgo un Lieldienām noformēto Prāgu. Bet vislielāko gandarījumu sniedza noslēguma koncerts, kurā piedalījās visi mūsu kolektīvi, un apbalvošanas ceremonija. Gala rezultāts visus ļoti iepriecināja: akordeonistu ansamblis “Akords” – 2.vieta, instrumentālais trio – 1.vieta (skolotāja Svetlana Rjabceva), deju kolektīva “Mūsdienu ritmi” jaunākā grupa – 1.vieta (skolotāja Tamāra Šušunova), deju kolektīva “Paradīze” vecākā grupa – 1.vieta (skolotāja Žanna Trojāne-Sergejeva), horeogrāfijas studijas “Fantāzija” vecākā grupa – 1.vieta, show deju grupas “Vizāža” vecākā grupa ieguva galveno balvu GRAND – PRIX un 1000 eiro. Katrs kolektīvs saņēma skaistas balvas un saldumus.

Katrs kolektīvs uzstājās ar divām dejām, bet instrumentālie ansambļi spēlēja divus skaņdarbus. Kolektīvus vērtēja profesionāla žūrija: horeogrāfe no Kubas, pianists no Itālijas, mūzikas, teātra un dejas speciālisti no Čehijas konservatorijas, kopā septiņi vērtētāji.

Lai piedalītos konkursā, tika ieguldīts milzīgs darbs. Izsakām milzīgu paldies par atbalstu bērnu vecākiem, skolotājiem, J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas direktorei Gaļinai Smuļko par telpu piešķiršanu mēģinājumiem, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldei un pilsētas domei par transporta piešķiršanu!

Kolektīvu dalībnieki pasniedza labu dāvanu BJC “Jaunība” 70.dzimšanas dienā.

Paldies visiem par skaisti pavadīto laiku Prāgā!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

Bērnu un jauniešu centa “Jaunība”

direktore

Aina Jansone

t.65435787




Atpakaļ