Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

23-03-2016

Pavasaris – brīnumdaris


Meteņdienā skanīgi pavadījusi ziemu, “Rūķīša” saime, darot čaklus darbus, steidz gaidīt pavasari. 7 gadus vecie audzēkņi kopā ar skolotājām Martu Ivanovu un Kristīni Vaivodi iesaistījās Rēriha biedrības bērnu radošo darbu konkursā “Latvijas simtgades ceļš – skaistuma ceļš”. Savukārt  5 – 7 gadus vecie bērni, kuri Daugavpils pilsētas 24.pirmsskolas izglītības iestādē apgūst vācu valodu, kopā ar savām grupu skolotājām un vācu valodas skolotāju Viju Baļevu aktīvi zīmēja, līmēja un veidoja vācu valodas alfabētu, radoši attēlojot katra alfabēta burta nozīmi un tā izraisītās asociācijas, lai piedalītos Daugavpils Universitātes Reģionālā vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centra radošo darbu konkursā “Mana vācu valodas ĀBECE”.

     Bet tie, kuri vēl vācu valodu nemācās, demonstrēja savas runas prasmes un aktiermākslu Teātra dienās, kuras šogad Daugavpils pilsētas 24. pirmsskolas izglītības iestādē noritēja no 15.marta līdz 18.martam. Šogad gripas epidēmiju ierobežojošie noteikumi liedza apmeklēt teātra izrādes plašam skatītāju lokam, taču tas nemazināja 2 – 7 gadus veco aktieru vēlmi iejusties lomās, muzicēt, kustēties un deklamēt ar prieku, kā arī sagatavot ieejas biļetes un programmiņas. Joprojām popularizējot veselīgu dzīvesveidu bērnu un viņu ģimeņu vidū, ieejas biļete bija auglis, kuru pēc izrādes aktieru kolektīvs notiesāja ar gardu muti.

    Gaidot Lieldienas, arī šogad Lieldienu zaķis čakli darbojies “Rūķītī” un svētku sajūtas ienesis telpās un pagalmā. Katru, kurš ikdienā ver “Rūķīša” durvis, sagaida īsti Lieldienu brīnumi – šogad Lieldienu zaķis pārsteidzis visus ar milzīgām, no kartona darinātām Lieldienu olām, bet lauku sētā Lieldienu zaķi palīdz klukstēm auklēt mazos cālīšus. Arī vecāki palīdzējuši radīt svētku sajūtu ne tikai savās ģimenēs, bet arī mums, kopīgi ar bērniem izveidojot Lieldienu ligzdiņu izstādi. Izveidotais stilizētais senlatviešu mājas stūrītis ļauj bērniem izzināt  senču  Lielās dienas tradīcijas, iepazīt  tradicionālo olu krāsošanas veidu un  mājas rotāšanu godos. Izrotātais pagalms priecē acis ne tikai “rūķīšiem”, bet arī garāmgājējiem, jo Lieldienu zaķis pacenties izrotāt ābeļdārzu, Rūķu sētu, dārzu un ceriņus ar lielām un mazām krāsainām oliņām, sasēdinājis ligzdā savus brāļus – siena zaķus, kuri steidz “Olu krāsošanas darbnīcā” krāsot krāšņas Lieldienu olas.

      Pavasarī izšķīlušies “Rūķīša” mazie cāļi un čiepst malu malās. Arī šogad Daugavpils skanīgākie “cālīši” nāk no “Rūķīša” dziedošās saimes. Kopā ar “Cāļu” mūzikas skolotājām Baibu Pankjāni un Ilonu Znutiņu, priecājamies par mūsu solistu – divgadniecies Paulas Šneveles, četrgadnieces Marijas  Kurpnieces un piecgadnieču Madaras Smanes un Elizabetes Kotovas sniegumu konkursā “Daugavpils Cālis 2016”. Turēsim īkšķus par Elizabeti, kura ieguva titulu “Daugavpils Cālis 2016” un pārstāvēs Daugavpili starpnovadu mazo izpildītāju konkursā “Cāļu cālis 2016”, kurš notiks 28.martā Daugavpils novada kultūras centrā.

Bet savu brīnumu gaidās ir grupas “Kamenītes” mazie solisti, kuriem vēl nedaudz jāpaciešas līdz konkursam “Pīks un Pīka”, kad varēs visus pārsteigt ar savu skanīgo dziedājumu. Brīnumi notiek mums visapkārt! Vai pavasaris nav brīnumdaris?

PREZENTĀCIJA

 

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas 
24.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece 
Inese Kapteine

t.26533231




Atpakaļ