Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

21-03-2016

Kursi Daugavpils pilsētas 9.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē sadarbībā ar Daugavpils Universitāti


Daugavpils pilsētas 9.speciālā pirmsskolas izglītības iestāde izstrādāja un sadarbībā ar Daugavpils Universitāte īstenoja kursu programmu "Darba organizācijas īpatnības speciālās pirmsskolas izglītības programmas (izglītojamajiem ar redzes traucējumiem) īstenošanā” 12 stundu apjomā.

Laikā no š.g. 19.februāra līdz 11.martam Daugavpils pilsētas 9.speciālā pirmsskolas izglītības iestāde organizēja kursus, kuru mērķis bija sniegt priekšstatu par pedagoga profesijai nepieciešamajām zināšanām, prasmēm un attieksmēm pedagoģiskā procesa plānošanā, organizēšanā un izvērtēšanā darbā ar bērniem ar redzes traucējumiem.

Kursos piedalījās gan topošie pedagogi, gan speciālo pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogi no Daugavpils, Jēkabpils un Jūrmalas. Kursu dalībnieki iepazinās gan ar teorētiskajām zināšanām, gan ar pedagogu un speciālistu darba pieredzi, praktisko materiālu uzskates un video veidā, kā arī bija iespēja piedalīties meistarklasēs. Kursus vadīja Daugavpils pilsētas 9.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja Ināra Andrijauskiene, vadītājas vietniece un pirmsskolas izglītības latviešu valodas skolotāja Anita Laurena, skolotāja-logopēde Gaļina Romanceviča, speciālās izglītības skolotājas Irina Puķe un Iraīda Grigorjeva, pirmsskolas izglītības skolotājas Sintija Šņepste un Edīte Nihnidoviča, kā arī pirmsskolas izglītības mūzikas skolotāja Nataļja Lazareviča. Kursu noslēgumā klausītājiem bija izpratne par speciālo izglītību un attīstības tendencēm Latvijā, par pedagoga pienākumiem, pamatfunkcijām, pamatkompetencēm un pedagoģiskajām spējām, strādājot ar bērniem ar redzes attīstības īpatnībām, kā arī par vides pielāgošanu, personīgo motivāciju, metodiskā un attīstošā materiāla pielāgošanu, ievērojot katra bērna individuālās spējas.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

9.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītāja

Ināra Andrijauskiene,

vadītājas vietniece

Anita Laurena

un skolotāja-logopēde

Gaļina Romanceviča

 




Atpakaļ