Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

21-03-2016

Aizvadīta Mihoelsa diena


Jau par tradīciju ir kļuvis katru gadu 16.martā Daugavpils pilsētas 2.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē uzņemt viesus. Arī šogad sadarbībā ar Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldi pirmsskolas izglītības iestādē Solomona Mihoelsa dzimtajā mājā, Mihoelsa ielā 4, tika atzīmēta novadnieka dzimšanas diena.

Pasākuma ievadā viesi kopā ar mājas pašreizējiem iemītniekiem nolika ziedus pie Mihoelsa piemiņas plāksnes, tad devās uz iestādes aktu zāli, lai mājas silto sienu atmosfērā gremdētos pagātnē. Iestādes viesus sagaidīja iestādes mazo iemītnieku sitaminstrumentu ansamblis ar Johana Štrausa valdzinošajām melodijām. Turpinājumā viesiem bija iespēja baudīt tautas teātra „Iskateļ” emocijām bagāto uzvedumu. Aktieru dziļais un patiesais tēlojums visiem klātesošajiem sniedza iespēju atgriezties tajā tālajā laikā, kad pats Solomons Mihoelss, būdams vēl jauns puisis, režisēja un pats arī tēloja vienā no saviem uzvedumiem – „Jaunības grēki” (“Грехи молодости”).

Daugavpils pilsētas 2.speciālās pirmsskolas izglītības kolektīvs vēlētos izteikt lielu atzinību un pateicību tautas teātrim „Iskateļ” un tā vadītājam Jurijam Losevam par atsaucību un par sagādāto māksliniecisko baudījumu gan iestādes viesiem, gan mazajiem audzēkņiem!

 

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

2.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece
Zane Isajeva




Atpakaļ