Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

14-03-2016

Daugavpils 3.vidusskolas koristu Zelts


Š.g. 11.martā un 12.martā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā notika ceturtais Jāzepa Vītola Bērnu un jauniešu koru un vokālo ansambļu konkurss "Lai skan!" Konkursā piedalījās 53 kolektīvi un vairāk nekā 1600 dalībnieku no visas Latvijas.

Konkurss "Lai skan!" šoreiz bija veltīts komponistam Jēkabam Graubiņam, kuram šogad apritētu 130 gadi.

Konkursa veidotāju mērķis bija veicināt kolektīvās muzicēšanas prasmes, iemīlēt vokālās daudzbalsības mākslu, audzinot jauno klausītāju un mākslinieku paaudzi.

Šogad savu muzicēšanas prasmi konkursā rādīja arī Daugavpils 3.vidusskolas 5.-12.klašu meiteņu koris (vadītāja Maruta Veļičko). Latvijā zināmie kordiriģenti A.Platpers, J.Ozols, J.Erenštreits un M.Sirmais, noklausoties trīs skaņdarbus un vērtējot gan tehnisko un māksliniecisko izpildījumu, gan dalībnieču vokālo sniegumu un kopiespaidu, augstu novērtēja mūsu dziedātāju priekšnesumu un apbalvošanas ceremonijā korim pasniedza Zelta diplomu, bet skolotājai Marutai - Pateicību par ieguldīto darbu.

Daugavpils 3.vidusskolas kolektīvs sveic mūsu “lakstīgalas” ar uzvaru tik augsta līmeņa konkursā, novēl izvirzīt jaunus mērķus un saņemt gandarījumu, muzicējot par prieku citiem!

Savukārt koristes un viņu skolotāja vēlas pateikties skolas administrācijai par atbalstu, gatavojoties tik atbildīgam konkursam, kā arī Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītājai M.Isupovai par iespēju būt novērtētiem līdztekus labākajiem Latvijas kolektīviem!

 

Dziedāšana mūsu sirdis, mūsu prātus attur no ļauna un skubina uz labām, krietnām domām;

jauka dziedāšana der cilvēkiem par dzīva prieka avotu. /Kronvaldu Atis/

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 3.vidusskolas

direktora vietniece izglītības jomā

Iveta Miloslavska




Atpakaļ