Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

14-03-2016

Latgales publiskās runas konkurss vidusskolēniem angļu valodā – 2016 „Integritity Has No Need For Rules” (“Godīgumam nav vajadzīgi noteikumi”)


Š.g. 4.martā Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldē notika Latgales publiskās runas konkurss vidusskolēniem angļu valodā. Konkursa kopīgā tēma bija „Godīgumam nav vajadzīgi noteikumi”.

Konkursā piedalījās 19 skolēni no Līvāniem, Jēkabpils, Špoģiem un Daugavpils. Daugavpili pārstāvēja 13 skolēni no Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja, Daugavpils 9.vidusskolas, Daugavpils 3.vidusskolas, Daugavpils 12.vidusskolas, Daugavpils 10.vidusskolas un J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas. Skolēni runāja par vērtībām cilvēka dzīvē un personisko pieredzi sociālajā saskarsmē. Piecas minūtes ilgās uzstāšanās laikā skolēni rādīja savas angļu valodas runas un oratoru prasmes, kuras būs ļoti noderīgas viņu turpmākajā dzīvē: izglītībā, darbā un komunikācijā ar apkārtējiem cilvēkiem. Skolēnu runu nosaukumi piesaista klausītāju uzmanību: „Godīgums ir morālais kompass”, „Kas padarīs jūsu dzīvi pilnvērtīgu”, „Godīguma robežas”, ”Godīgums ir mīlestība”, „Sociālās vides ietekme uz cilvēka godīgumu”, „Vai godīgumam ir vērtība?” utt.

            Konkursu atklāja Ruta Zadziorski, Latvijas Angļu valodas runātāju savienības prezidente. Viņa atzīmēja, ka ir vienmēr priecīga būt Daugavpilī un klausīties skolēnu runas, kuras vienmēr ir sagatavotas ļoti augstā līmenī. Neatkarīgo žūriju šogad pārstāvēja Latvijas Angļu valodas runātāju savienības valdes locekle un izdevniecības „Musica Baltica” vadītāja Solvita Sējāne, Biznesa augstskolas “Turība” angļu valodas pasniedzēja Iveta Ivansone un Amerikas Fulbraita programmas skolotājs, kurš pašlaik strādā Daugavpils Universitātē un Daugavpils 10.vidusskolā Stīvens Vikers (Steven Vickers).

Žūrijai bija ļoti grūts uzdevums, tāpēc kā izvēlēties labākos starp labākajiem ir sarežģīts process. Tomēr konkurss ir konkurss, un pēc ilgām pārrunām tika nosaukti 6 uzvarētāji, kuri pārstāvēs Latgali valsts publiskās runas konkursā Stokholmas Ekonomikas augstskolā Rīgā 2.aprīlī. 1.vietu ieņēma Daugavpils 12.vidusskolas skolniece Eva Kucina (skolotāja Tatjana Gžibovska) ar runu „Vai tavs godīgums tev kalpo pareizi?”, 2.vietas ieguvēja – Daugavpils 9.vidusskolas skolniece Maija Rozīte (skolotāja Irina Starovoitova) ar savu runu „Mazais dzīves noslēpums”, par 3.vietas cienīgu žūrija atzina Daugavpils 3.vidusskolas skolnieci Viktoriju Izotovu ar runu „Viegli ir būt godīgam, kad neviens tevi neredz” (skolotāja Alina Jeremenko). Atzinības rakstus saņēma 3 skolēni: Daugavpils 10.vidusskolas skolniece Elīna Turbina (skolotāja Nataļja Vnukova) ar runu „Noteikumi ir papildlīdzeklis”, Jēkabpils 2.vidusskolas skolnieks Žans Cvetkovs (skolotāja Nataļja Pogureviča) ar runu „Godīgam cilvēkam noteikumi ir vajadzīgi” un Jēkabpils Valsts ģimnāzijas skolniece Nikola Ščadro (skolotāja Ligita Urpena) ar runu „Vai godīgums vēl dzīvs?”

            Žūrija arī atzīmēja visu dalībnieku ļoti augsto angļu valodas zināšanu un prasmju līmeni.

            Novēlam mūsu skolēniem veiksmīgu uzstāšanos Rīgā!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas angļu valodas skolotāju MA vadītāja,

izglītības metodiķe

Ilona Ustinova




Atpakaļ