Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

07-03-2016

6.marts – Eiropas logopēdijas diena


Katru gadu 6.martā visā Eiropā atzīmē Eiropas logopēdijas dienu, lai pievērstu uzmanību dažāda veida komunikācijas traucējumu ietekmei uz cilvēka dzīvi. 2016.gada tēma ir veltīta runas dispraksijai bērna vecumā. Dispraksija ir neiroloģiskas izcelsmes traucējums, kas ietekmē kustību koordināciju. Bērniem ar logopēdiska rakstura traucējumiem dispraksijas sastopamība ir biežāka – 4,3%.

Daugavpils skolu un pirmsskolas izglītības iestāžu logopēdi 4.martā apmeklēja Latvijas Logopēdu asociācijas rīkotu semināru, kurā uzmanība tika pievērsta runas dispraksijas problēmai, palīdzības, korekcijas un atbalsta iespējām. Ar dispraksijas cēloņiem, pazīmēm un iedalījumu iepazīstināja bērnu neiroloģe B.Norīte-Lapsiņa. Kāds ir skolotāju un logopēdu skatījums, vēstīja LU doktorante E.Laganovska. Bērniem ar dispraksiju ļoti svarīga ir multidisciplināra rehabilitācija, par tās iespējām savā pieredzē dalījās rehabilitācijas centra „Mēs esam līdzās” FMR ārste A.Greitāne.

Svētku noskaņās īpaši sveicieni mūsu ilggadējām, pieredzes bagātākajām kolēģēm, kuras šogad svinēs dzīves un darba jubilejas! Sumināsim logopēdes Valentīnu Mazuri, Irinu Jukšu, Ludmilu Li un Valiju Martinovu!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

logopēdu un surdologopēdu MA

vadītāja

Aija Kalniņa

            




Atpakaļ