Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

04-03-2016

Esam līdzās


2016.gada 2.martā Fonds “Nāc līdzās!” sadarbībā ar Daugavpils Kultūras pili un Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centru (BJC) “Jaunība” rīkoja XX Integratīvo mākslas festivālu “Nāc līdzās 2016” Latgalē.

Daugavpils Kultūras pilī festivāla dienā bija iespēja redzēt krāšņu un daudzveidīgu koncertu, ko sniedza bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām no dažādām Latgales reģiona skolām un aprūpes centriem. Turpat Kultūras pils vestibilā bija skatāma arī Rudzātu speciālās internātpamatskolas, Medumu internātpamatskolas, Aleksandrovas internātpamatskolas, Daugavpils BJC “Jaunība” bērnu kluba “Žēlsirdība”, Rēzeknes logopēdiskās internātpamatskolas un Daugavpils Bērnunama-patversmes “Priedīte” audzēkņu radošo darbu izstāde.

Kopā festivāls “Nāc līdzās Latgalē!” šogad pulcēja 192 dalībniekus no piecpadsmit izglītības iestādēm un aprūpes centriem, kur katrs deva iespēju izbaudīt sniegumu uz skatuves dēļiem, kur bija redzamas gan dejas, gan teātra uzvedums, gan skanēja dziesmas un skaņu orķestris, gan melodeklamācijas.

            Jubilejas festivāla koncerta programmā piedalījās arī Daugavpils 11.pamatskolas audzēkņi Sņežana Šemanovska un Vladislavs Mazaļevskis,  Daugavpils 1.speciālās pamatskolas audzēkņu grupa “Zvārgulīši”, Daugavpils pilsētas 2.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes dejotāji, Daugavpils logopēdiskās internātpamatskolas-attīstības centra dziedātāji Marija Belousova un Vladislavs Kuzmins, vokālā grupa, deju grupa “Inter&Nats” un audzēkņi ar dzirdes traucējumiem  ar melodeklomāciju., kā arī BJC ”Jaunība” vokālās studijas “Re-Mi’ dalībnieks Ivans Jānis Muravjovs.

            Pasākumu vadīja BJC ”Jaunība” studijas “Vārds” audzēkņi. Skatītāju zālē radošos bērnus un jauniešus atbalstīja Daugavpils izglītības iestāžu skolēni un skolotāji, visi interesenti, lai klātienē pārliecinātos, cik varoši un spējīgi ir viņu vienaudži ar īpašām vajadzībām. Paldies skatītājiem par ziediem un dāvaniņām koncerta dalībniekiem! Katrs dalībnieks saņēma sapņu balonu, kolektīvs – svētku klinģeri, izstādes dalībnieki – konfektes.

Uz festivāla lielkoncertu Rīgā š.g.23.martā izvirzīti Daugavpils pilsētas 1.speciālās pamatskolas “Roku koris”, 11.pamatskolas audzēknis Vladislavs Mazaļevskis, BJC “Jaunība” audzēknis Ivans Jānis Muravjovs un Daugavpils logopēdiskās internātpamatskolas-attīstības centra audzēkņu grupa ar dzirdes traucējumiem ar “Melodeklamācija” un deju grupa “Inter&Nats”. Lielajā izstādē Rīgas Dzelzceļa muzejā piedalīsies Daugavpils Bērnunama-patversmes “Priedīte” un Daugavpils BJC “Jaunība” bērnu kluba “Žēlsirdība” audzēkņu darbiņi.

Paldies par atbalstu pilsētas Domei, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldei, Daugavpils Kultūras pilij, Daugavpils izglītības iestādēm, BJC “Jaunība” darba grupai!

 

Informāciju sagatavoja;

Daugavpils pilsētas

Bērnu un jauniešu centra “Jaunība”

direktore

Aina Jansone

t.65435787




Atpakaļ