Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

18-02-2016

Ķiploku diena


Dažādu vīrusu slimību, gripas un saaukstēšanās laikā Daugavpils pilsētas 30.pirmsskolas iestādes bērni un darbinieki š.g. 16.februārī pievērsa pastiprinātu uzmanību karalim Ķiplokam.

    Dodoties ceļojumā pa Ķiploka zemi, bērni un pieaugušie uzzināja daudz, daudz jauna. Izrādās, ka ķiplokus lietoja jau senajā Ēģiptē, Romā, Grieķijā. Tika uzskatīts, ka ķiploki piešķir drosmi un spēku.

     Ceļojuma laikā daudz lasījām, dziedājām, veidojām, zīmējām, minējām, vērojām, gatavojām, stādījām, sasmaržojām, kā arī sacerējām interesantus stāstus par ķiploku. Jauki bija kopīgi darboties Melnzemes zemē, kur katrs bērns iestādīja zemē savu ķiploku, kuru vēlāk novēros. Jaukākais ceļojums turpinājās Pavāru zemē, kur katrs varēja izdomāt dažādas receptes, pagatavot veselīgus salātus no Latvijā audzētiem burkāniem, kāpostiem, ķiplokiem. Interesantais ceļojums beidzās Emociju zemē, kur bērni un pieaugušie izteica savas emocijas, satiekoties ar ķiploku. Zīmīgi ir tas, ka bērni, kuri agrāk neēda ķiplokus, tagad labprāt kopā ar citiem bērniem ēda salātus, kuriem tika pievienoti ķiploki. Rokdarbu zemē bērni paši izgatavoja ķiploku krelles un vēlāk notika nopietna ķiploku kreļļu skatu.

    Ceļojumā uzzinājām, ka ar ķiplokiem nav nekādi joki, tos nedrīkst pārmērīgi lietot. Tāpēc lietojot tos profilaktiski vai saslimšanas gadījumā, galvenais ir – nepārspīlēt.

Ēdiet ķiplokus un esiet veseli!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

30.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Anita Regža

t.65430291




Atpakaļ